7 trükk nyelvtanuláshoz

Idegennyelvet tanulni nem mindenkinek könnyű. Vannak, akikre csak úgy ragadnak az idegennyelvű szavak, kifejezések, és elegendő egyszer hallaniuk, hogy megjegyezzék (sőt; hallás után tökéletesen leírják). Mások viszont szó szerint vért izzadnak, ha nyelvtanulásról van szó. Ebben a bejegyzésünkben 7 szuper trükköt gyűjtöttünk össze Nektek, hogy megkönnyítsük az idegennyelv-tanulást!

1. Barátunk, a Netflix

Nincs más dolgod, mint az esti, vagy a hétvégi mozizás során beállítani a filmhez az adott nyelvi szinkront. A legkönnyebb dolgod persze akkor van, ha angolul tanulsz, hiszen a legtöbb film eredeti nyelve angol, de emellett választhatsz németet, franciát, akár spanyolt, vagy olaszt is. Ha szeretnéd, persze a felirat azért lehet magyar (ha elhagyod a magyar feliratot, az már emelt szint, ha pedig például francia nyelvű filmet nézel angol felirattal, az már pro).

2. Könyvek

A meséknek a legegyszerűbb a nyelvezete, de akár rövidebb krimikkel, kisregényekkel is próbálkozhatsz. Ha vannak külföldön élő barátaid, akkor kérd meg őket, hogy küldjenek neked idegennyelvű könyveket, vagy vásárolj magad egy-egy utazás során. Persze itthon is akadnak idegennyelvű könyvek a boltokban, és akár netről is rendelhetsz, ha úgy kényelmesebb.

3. Online szótárak

Nem, semmiképp nem a Google fordító, az ugyanis többnyire tévútra visz – de remek online szótár például a Glosbe, ahol ráadásul példamondatokat is olvashatsz.

4. Cetlizz

Közeleg a szódolgozat, de van néhány faramuci szó, ami képtelen belemenni a fejedbe? Írd fel őket néhány cetlire, és ragaszd a lakás különféle pontjaira, ahol gyakran látod majd. Ilyen lehet például a fürdőszoba tükör, a konyhaszekrény, vagy bármi, ahol a cetli szem előtt van.

5. Beszélgess

Ha van olyan családtagod, aki beszéli az adott idegennyelvet, akkor kommunikáljatok azon a nyelven otthon, egymás közt. Ne légy szemérmes, szólalj meg nyugodtan, és fogadd el, ha kijavítanak.

6. A telefonod

Állítsd át a telefonod nyelvét! Eleinte biztos fura lesz, de néhány nap alatt megszokod majd, és az is segíteni fog, hogy nagyjából már ismered a menüjét, így amúgy is tudod, hogy mit hol találsz.

7. Fordíts a fióknak

Vannak angol, német, spanyol nyelvű kedvenc íróid, költőid? Nagyszerű! Akkor kapd elő az egyik versüket, novellájukat eredeti nyelven, és fordítsd le magyarra! Remek szórakozás, nagyszerű élmény, valódi alkotófolyamat, és ha jól sikerül, másoknak is megmutathatod a végeredményt!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.