Matek felvételi – TUDNIVALÓK

A központi felvételi vizsga időpontja 2021. január 23., 10:00, de ezt bizonyára álmodból felkeltve is tudod. Ebben a bejegyzésünkben arról írunk neked, hogy hogyan érdemes készülnöd a matek felvételire, illetve, hogy mire számíthatsz majd. Bízunk benne, hogy segít a felkészülésben!

Mennyi idő áll majd a rendelkezésedre a matematika felvételi megírásához?

A feladatsort 45 perc alatt kell kitöltened, és összesen 50 pontot érhetsz el rajta. Ha esetleg „leblokkolsz” egy feladatnál, akkor ne rugózz rajta hosszú perceken keresztül, mert sok időt veszíthetsz ezzel. Inkább haladj tovább, oldd meg a többit, és ha azokkal végeztél, akkor utána térj vissza arra a feladatra, ami nem ment.

Mit mérnek a matematika felvételi vizsgán?

A felvételin elsősorban az egyéni készségeidet, kompetenciáidat mérik. Olyan feladatokat állítanak össze, amelyek megoldásához problémamegoldó képességre, logikára, kreativitásra és fokozott figyelemre van szükség. Ügyelj rá, hogy szépen, rendezetten, olvashatóan írj, és vezesd le, hogy hogyan jutottál el a megoldásig.

Mit használhatsz a matek felvételin?

A telefonodat semmiképp sem 😉 A körző, a vonalzó és a szögmérő viszont jó barátaid lesznek. Reggel, amikor elindulsz otthonról, mindenképpen ellenőrizd, hogy ezeket betetted-e a táskádba, nehogy a felvételin kelljen szembesülnöd vele, hogy valamit otthon felejtettél!

Hogyan készülhetsz fel a matematika felvételi vizsgára?

A felkészülés egyénfüggő. Fel kell mérned, hogy neked mire van szükséged, illetve, hogy mi nyújthat hatékony segítséget. Jelentkezhetsz 12 hetes felvételi előkészítőre, ahol csoportban dolgoztok, vagy kereshetsz egy magántanárt, aki hetente 1-2 alkalommal csak veled foglalkozik. Ha van idősebb testvéred, vagy ráérnek a szüleid, akkor tőlük is kérhetsz segítséget a felkészülésben. Lehetséges, hogy az is elegendő a számodra, ha egyedül tanulsz, ismételsz, és átnézed (újra megoldod) az elmúlt évek matekpéldáit. Ha ez utóbbi módszert választod, akkor nem ér közben pörgetni a Facebookot vagy az Instát. Ha úgy érzed, hogy nem tudnál ellenállni a közösségi oldalak csábításának, akkor inkább ne egyedül próbálj felkészülni a felvételire.

Sok sikert kívánunk!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.