A Határtalanul Program célja elsősorban a magyar-magyar kapcsolatok építése, a résztvevők közti személyes kapcsolatok kialakítása, a kapcsolatok elmélyítése. A program keretében magyarországi iskolák tanulói az állam támogatásával osztálykiránduláson vesznek részt a szomszédos országokban, így igen színes személyes tapasztalatokat, élményeket szereznek, melyeket később életük minden területén hasznosíthatnak. A lengyelországi kirándulás a Waclaw Felczak Alapítvány támogatásával valósult meg.

Szlovénia, 2022

Iskolánk egyik fő feladatának tekinti, hogy minél szorosabbra fűzze kapcsolatát a határon túli magyar iskolákkal és szervezetekkel. Szeretnénk ha tanulóink a Kárpát medencében élő magyarság történelméről és jelenéről nemcsak a könyvekből és a médiából tájékozódnának, hanem betekintést nyernének a kisebbségben élő nemzettestvéreink hétköznapjaiba is.

A magyar kormány által támogatott Határtalanul! programok és külhoni utazások ezt a célkitűzésünket támogatják, lehetővé téve diákjaink számára látókörük bővülését, a magyarságtudatuk erősödését. E törekvésünkkel összhangban vett részt 40 diákunk és 4 kísérő tanárunk 2022.08.22. és 2022.08.26. között egy ötnapos kiránduláson Szlovéniában. Felkerestük az ottani magyar vonatkozású emlékeket és tapasztalatokat gyűjtöttünk a Szlovéniában élő magyarság jelenlegi helyzetéről.

Lengyelország, 2021

Szerbia, 2021