Esti felnőttoktatás

Szeretnél a vendéglátóiparban dolgozni? Ingyenes OKJ-s felnőtt képzés 1 vagy 2 év alatt esti tagozaton is végezhető. A Gourmand Iskola szakács, cukrász, pincér OKJ-s képzésén a legmagasabb szakmai színvonalon sajátíthatod el a fenti szakmák egyikét. Légy te is a Gourmand Iskola csapatának tagja! Képzésünk alatt tanulóink diákigazolványt kapnak.

Miért válaszd a Gourmand Iskolát?

Képzéseink színvonala 100%
Tanáraink szakmai felkészültsége 100%
Diákközösség, szellemi élet 100%
Iskolánk megközelíthetősége 100%
Modern, digitális eszközök 100%
Szabadidős programok 100%
Egyéni kompetenciák fejlesztése 100%
Munkaerőpiaci lehetőségek 100%

Gyakran ismételt kérdések

Képzéseinket akár 1 év alatt is elvégezheted, ha rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal vagy felsőfokú végzettséget igazoló oklevéllel.

  • Az 1 éves képzés ütemezése: heti 3 munkanap (16:00-20:00)
  • A 2 éves képzés ütemezése: heti 2 munkanap (16:00-20:00)

Természetesen jár Neked a diákigazolvány. Az estis diákigazolvánnyal kedvezményes BKV és MÁV bérletet válthatsz, illetve egyéb engedményekre is jogosulttá válsz. Családi pótlék 20 éves korig igényelhető.

Igen. Az esti felnőttképzést az állam finanszírozza, így Neked semmiben sem kerül.

Természetesen igen. A vizsgáért sem kell fizetned.

  • Előző bizonyítvány(ok)
  •  Személyi igazolvány
  •  A következő okmányok fénymásolata:
    • Személyi igazolvány
    • Lakcímkártya
    • TAJ kártya
1 éves képzések:Érettségi bizonyítvány vagy felsőfokú végzettséget igazoló bizonyítvány/oklevél
2 éves képzések:Befejezett 8. vagy 10. évfolyam (bizonyítvány)

Nem. Miután felvetted velünk a kapcsolatot, e-mailben elküldjük neked a beiratkozási lapot, melyet kitöltve, aláírva visszaküldhetsz nekünk.

Iskolánk címe: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Tömegközlekedéssel 2-es Metró végállomás – Őrs vezér tere HÉV Mátyásföld – repülőtér megállónál kell leszállni, és onnan 200 métert visszasétálni , vagy 276 E, 176 E, 44 buszokkal Jókai Mór rendőrség buszmegállóig, és át kell menni a Veres Péter út túloldalára a vasúti átjárón. Intézményünk előtt a parkolás ingyenes.

Miután az alábbi űrlapon leadod a jelentkezésedet, átirányítunk egy oldalra, ahol kitöltheted a nyilvántartásba vételi lapot. Ezt követően nyáron (várhatóan júniusban) eljössz hozzánk személyesen beiratkozni, ősszel pedig kezdetét veszi a képzés.

Igen, ha rendelkezel szakmai bizonyítvánnyal, az többlet pontot jelent a felsőoktatásban.

Biztosan szeretsz majd hozzánk járni, hiszen...

Szakavatott, elhivatott pedagógusaink, tanáraink elsődleges célja, hogy megismerjék diákjaik egyéni képességeit, kompetenciáit, erősségeit, és ezeket szem előtt tartva, partnerként támogassák őket a tanulásban. Ezt alátámasztja, hogy tanulóink évről évre, rendszeresen vesznek részt rangos tanulmányi versenyeken, és igen kitűnő eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét. A modern technikai felszereltségnek köszönhetően diákjaink ideális környezetben tanulhatnak, hiszen minden szükséges eszköz helyben a rendelkezésünkre áll.

A Gourmand Iskola gépjárművel és tömegközlekedéssel is jól megközelítő helyen van, így a szülőknek sem kell a parkolás miatt aggódniuk. Mindezek mellett, iskolánkat kellemes, barátságos, családias hangulat, illetve kimagasló közösségi összetartás jellemez, amelyet folyamatos programokkal, kirándulásokkal is erősítünk.

A képzések adatai

Szakács (FEOR szám: 5134)

  • Képzés: 

4

1013

23

05

Szakács

  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában (lásd bemeneti kompetencia)
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3.számú mellékletében a Vendéglátás- turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Felnőttoktatás
  • Betölthető munkakörök: étkezdei szakács, grill szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács, melegkonyhai szakács, pizzakészítő szakács

Cukrász (FEOR szám: 5135)

  • Képzés

4

1013

23

01

Cukrász

  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában (lásd bemeneti kompetencia)
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3.számú mellékletében a Vendéglátás- turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Felnőttoktatás
  • Betölthető munkakörök: süteménykészítő, tortakészítő, fagylaltkészítő, marcipánfigura készítő, karamelldísz készítő, bonbonkészítő

Pincér (FEOR szám: 5132)

  • Képzés:

4

1013

23

04

Pincér – vendégtéri szakember

  • Szakmacsoport: Vendéglátás-turisztika
  • Ágazati besorolás: Vendéglátóipar
  • Megszerezhető képesítés: Szakképesítés
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában (lásd bemeneti kompetencia)
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a 9/2018. (VIII. 21.) ITM rendelet 3.számú mellékletében a Vendéglátás- turisztika szakmacsoportra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Felnőttoktatás
  • Betölthető munkakörök: pincér

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.