Iskolarendszerű felnőttoktatás

Szeretnél a vendéglátóiparban dolgozni? Az iskolarendszerű felnőttoktatás 1 vagy 2 év alatt esti tagozaton is végezhető. A Gourmand Iskola szakács vagy cukrász képzésén a legmagasabb szakmai színvonalon sajátíthatod el a fenti szakmák egyikét. Légy te is a Gourmand Iskola csapatának tagja! A jelentkezés feltétele: befejezett 10. évfolyam.

Gyakran ismételt kérdések

Mikor van a beiratkozás?

Az alábbi időpontokban várunk személyesen beiratkozni: hétfőn és kedden 08:00-16:00, szerdán 08:00-17:30, csütörtökön és pénteken 08:00-16:00.

A képzés 1 vagy 2 év alatt végezhető el?

Képzéseinket akár 1 év alatt is elvégezheted, ha rendelkezel érettségi bizonyítvánnyal vagy felsőfokú végzettséget igazoló oklevéllel.

  • Az 1 éves képzés ütemezése: heti 3 munkanap (16:00-20:00)
  • A 2 éves képzés ütemezése: heti 2 munkanap (16:00-20:00)

Tényleg teljesen ingyenes?

Igen. Az esti felnőttképzést az állam finanszírozza, így Neked semmibe sem kerül.

A vizsga is ingyenes?

Természetesen igen. A vizsgáért sem kell fizetned.

Mi kell a beiratkozáshoz?

  • Előző bizonyítvány(ok)
  •  Személyi igazolvány
  •  A következő okmányok fénymásolata:
    • Személyi igazolvány
    • Lakcímkártya
    • TAJ kártya
1 éves képzések:Érettségi bizonyítvány vagy felsőfokú végzettséget igazoló bizonyítvány/oklevél
2 éves képzések:Befejezett  iskolarendszerű 10. osztályt igazoló évközi bizonyítvány

Hol lesz a tanítás?

Iskolánk címe: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.

Tömegközlekedéssel 2-es Metró végállomás – Őrs vezér tere HÉV Mátyásföld – repülőtér megállónál kell leszállni, és onnan 200 métert visszasétálni , vagy 276 E, 176 E, 44 buszokkal Jókai Mór rendőrség buszmegállóig, és át kell menni a Veres Péter út túloldalára a vasúti átjárón. Intézményünk előtt a parkolás ingyenes.

Kapok többlet pontot, ha később szeretnék tovább tanulni?

Igen, ha rendelkezel szakmai bizonyítvánnyal, az többlet pontot jelent a felsőoktatásban.

Biztosan szeretsz majd hozzánk járni, hiszen...

Szakavatott, elhivatott pedagógusaink, tanáraink elsődleges célja, hogy megismerjék diákjaik egyéni képességeit, kompetenciáit, erősségeit, és ezeket szem előtt tartva, partnerként támogassák őket a tanulásban. Ezt alátámasztja, hogy tanulóink évről évre, rendszeresen vesznek részt rangos tanulmányi versenyeken, és igen kitűnő eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét. A modern technikai felszereltségnek köszönhetően diákjaink ideális környezetben tanulhatnak, hiszen minden szükséges eszköz helyben a rendelkezésünkre áll.

A Gourmand Iskola gépjárművel és tömegközlekedéssel is jól megközelítő helyen van, így a szülőknek sem kell a parkolás miatt aggódniuk. Mindezek mellett, iskolánkat kellemes, barátságos, családias hangulat, illetve kimagasló közösségi összetartás jellemez, amelyet folyamatos programokkal, kirándulásokkal is erősítünk.

A képzések adatai

Szakács (FEOR szám: 5134)

  • Képzés: 

4

1013

23

05

Szakács

  • Ágazat: Turizmus-vendéglátás
  • Megszerezhető képesítés: Szakma
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában (lásd bemeneti kompetencia)
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3.számú mellékletében a Vendéglátás- turisztika ágazatra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Felnőttoktatás
  • Betölthető munkakörök: étkezdei szakács, grill szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács, melegkonyhai szakács, pizzakészítő szakács

Cukrász (FEOR szám: 5135)

  • Képzés

4

1013

23

01

Cukrász

  • Ágazat: Turizmus-vendéglátás
  • Megszerezhető képesítés: Szakma
  • Iskolai vagy szakmai előképzettség: alapfokú iskolai végzettség vagy iskolai előképzettség hiányában (lásd bemeneti kompetencia)
  • Bemeneti kompetencia: a képzés megkezdhető a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet 3.számú mellékletében a Vendéglátás- turisztika ágazatra meghatározott kompetenciák birtokában.
  • Egészségügyi alkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Pályaalkalmassági vizsgálat: szükséges
  • Képzés munkarendje: Esti
  • Képzési forma: Felnőttoktatás
  • Betölthető munkakörök: süteménykészítő, tortakészítő, fagylaltkészítő, marcipánfigura készítő, karamelldísz készítő, bonbonkészítő

Jelentkezz most!

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.