Technikum

A technikumi képzés 5 éves. Egyesíti a gimnázium és a szakmatanulás előnyeit. Az 5. év elvégzése után érettségi bizonyítványt és technikusi oklevelet kapnak a végzett diákjaink.  A magyar, matematika, történelem és az idegen nyelv tantárgyakból ugyanaz a tananyag tartalom, mint a gimnáziumban. A három tantárgyból (magyar, matematika, történelem), a 12. tanév végén előrehozott érettségi vizsgát tesznek tanulóink. A 13. év végén idegen nyelvi érettségit és az ötödik tantárgyat, a szakmai vizsgát tehetik le.

Technikumi képzés újdonsága, előnyei:

  • Turizmus-vendéglátás ágazat, mellyel 2 évig ismerkedik minden tanuló, majd ágazati alapvizsgát tesz a 10. évfolyam végén
  • Az ágazati alapvizsga után történik a szakmaválasztás
  • Ágazati alapösztöndíj: 8 000 Ft / hó
  • 11. évfolyam szakmai képzés egy része duális keretek között zajlik

Az ösztöndíjat a duális képzés idejére, felváltja a szakképzési munkaszerződés által biztosított munkabér. Iskolánk lehetőséget biztosít Erasmus program keretében végzett tömbösített külföldi gyakorlatra is, mely nagymértékben elősegíti a szakmai fejlődést és a nyelvi fejlődést! (pl.: Spanyolországon belül Barcelonában vagy a Kanári szigeteken, Olaszországon belül Szicíliában)

Választható szakmák:

  • Cukrász szaktechnikus
  • Szakács szaktechnikus
  • Turisztikai technikus
  • Vendégtéri szaktechnikus

Miért válaszd a Gourmand Középiskolát?

Szakavatott, elhivatott pedagógusaink, tanáraink elsődleges célja, hogy megismerjék diákjaik egyéni képességeit, kompetenciáit, erősségeit, és ezeket szem előtt tartva, partnerként támogassák őket a tanulásban. Ezt alátámasztja, hogy tanulóink évről évre, rendszeresen vesznek részt rangos tanulmányi versenyeken, és igen kitűnő eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét. A modern technikai felszereltségnek köszönhetően diákjaink ideális környezetben tanulhatnak, hiszen minden szükséges eszköz helyben a rendelkezésünkre áll.

A Gourmand Iskola gépjárművel és tömegközlekedéssel is jól megközelítő helyen van, így a szülőknek sem kell a parkolás miatt aggódniuk. Mindezek mellett, iskolánkat  kimagasló közösségi összetartás jellemzi, amelyet folyamatos programokkal, kirándulásokkal is erősítünk. Nyílt napjaink keretében Téged is szeretettel várunk, ha szívesen betekintenél a hétköznapjainkba. Gyere, látogass el hozzánk, és ismerd meg jobban intézményünket! A járvány miatt fennálló veszélyhelyzet ideje alatt sajnos nincs lehetőségünk Nyílt napot tartani, de erre a linkre kattintva megtekintheted iskolánk bemutatkozófilmjét.

Mire lesz szükséged a beiratkozáshoz?

Ha szeretnéd nálunk folytatni a tanulmányaidat, akkor a központi írásbeli vizsga sikeres teljesítése után egy rövid felvételi beszélgetésen veszel részt. Végül, a beiratkozás alkalmával a 8. osztály elvégzését igazoló bizonyítványt fogjuk kérni Tőled. Ha esetleg maradt még kérdésed, amire a fentiekben nem adtunk választ, akkor ide kattintva keress bennünket bizalommal a megadott elérhetőségek bármelyikén! Szeretettel várunk a Gourmand Gimnáziumban!

Jelentkezz most!

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.