Gimnázium

A nyolcadik osztály elvégzése után még aránylag csekély azoknak a diákoknak a száma, akiknek pontos elképzelésük van a jövőjüket illetően. Általában azok, akik többgenerációs orvos/ ügyvéd/ művész/sportoló családból származnak, pontosan tudják, hogy milyen pályát válasszanak, azonban a többiek nem rendelkeznek konkrét tervekkel. De hogyan is várhatnánk, hogy 14 évesen tűpontos elképzelésük legyen arról, hogy milyen pálya a leginkább testhezálló számukra…?

  • Még nem döntötték el, hogy milyen hivatást válasszanak, illetve, hogy hol tanuljanak tovább.
  • Tervezik, hogy a gimnázium elvégzése után főiskolára, egyetemre mennek majd.
  • Stabil, biztos, értékes tudással kívánják megalapozni a későbbi tanulmányaikat a felsőoktatásban.

Belügyi rendészeti fakultáció

Iskolánk diákjai körében mindig is nagy népszerűség övezte a belügyi rendészeti fakultációt. Ezt a képzést a Budapesti Rendőr-főkapitányság szakmai közreműködésével állítottuk össze, így diákjaink hiteles szakértők bevonásával sajátíthatják el a szükséges jogi ismereteket, rendőri hivatás alapjait, és a szakmai területek specifikumait. A fakultáció időtartama két év (hetente 2 óra), melyet a gimnáziumi évek alatt teljesítenek a tanulók. A belügyi rendészeti fakultációból diákjaink emelt- vagy középszintű érettségit tehetnek, a sikeres vizsga pedig többletpontot biztosít a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.

Tagozatkódok

Tagozatkód: 0001

4 osztályos gimnázium alapvetően a korábbi 8+4-es oktatási szerkezet tagja, amely a jelenlegi országos oktatási struktúrában is megőrizte elsődlegességét. A gimnáziumi érettségivel továbbtanulási lehetőség nyílik meg egyetemekre és főiskolákra.

Tagozatkód: 0003

6 osztályos gimnáziumi képzésünk során feladatunknak tekintjük a tanulóink adottságainak feltárását, önismeretük, saját sorsukért érzett felelősségük erősítését. A személyiségük formálása terén fontosnak tartjuk az önértékelésük és az önirányításuk fejlesztését a színvonalas oktatás mellett tehetségük kibontakoztatását. Célunk hogy az egészséges életre nevelés során a testi-lelki higiénia természetes igényükké váljonAz érettségi megszerzésével továbbtanulási lehetőség nyílik meg egyetemekre és főiskolákra.

Tagozatkód: 0004

 4 évfolyamos gimnázium belügyi rendészeti szakiránnyal. A belügyi rendészeti szakirányt választók a belügyi, rendészeti szakterületen tanulhatnak tovább. Érettségizhetnek ebből a tárgyból, mint szabadon választott 5.tantárgy. A tantárgy keretében megismerkedhetnek a tanulók a rendészeti munkával, a rendészeti szervek működését meghatározó jogi szabályokkal.

Miért válaszd a Gourmand Iskolát?

Szakavatott, elhivatott pedagógusaink, tanáraink elsődleges célja, hogy megismerjék diákjaik egyéni képességeit, kompetenciáit, erősségeit, és ezeket szem előtt tartva, partnerként támogassák őket a tanulásban. Ezt alátámasztja, hogy tanulóink évről évre, rendszeresen vesznek részt rangos tanulmányi versenyeken, és igen kitűnő eredményekkel öregbítik iskolánk hírnevét. A modern technikai felszereltségnek köszönhetően diákjaink ideális környezetben tanulhatnak, hiszen minden szükséges eszköz helyben a rendelkezésünkre áll.

A Gourmand Iskola gépjárművel és tömegközlekedéssel is jól megközelítő helyen van, így a szülőknek sem kell a parkolás miatt aggódniuk. Mindezek mellett, iskolánkat kellemes, barátságos, családias hangulat, illetve kimagasló közösségi összetartás jellemez, amelyet folyamatos programokkal, kirándulásokkal is erősítünk. Nyíltnapjaink keretében Téged is szeretettel várunk, ha szívesen betekintenél a hétköznapjainkba. Gyere, látogass el hozzánk, és ismerd meg jobban intézményünket! A járvány miatt fennálló veszélyhelyzet ideje alatt sajnos nincs lehetőségünk Nyílt napot tartani, de erre a linkre kattintva megtekintheted iskolánk bemutatkozófilmjét.

Mire lesz szükséged a beiratkozáshoz?

Ha szeretnéd nálunk folytatni a tanulmányaidat, akkor a központi írásbeli vizsga sikeres teljesítése után egy rövid felvételi beszélgetésen veszel részt. Végül, a beiratkozás alkalmával a 8. osztály elvégzését igazoló bizonyítványt fogjuk kérni Tőled. Ha esetleg maradt még kérdésed, amire a fentiekben nem adtunk választ, akkor ide kattintva keress bennünket bizalommal a megadott elérhetőségek bármelyikén! Szeretettel várunk a Gourmand Gimnáziumban!

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.