6 stresszűző étel

Stresszelsz a felvételi miatt? Éjszaka nehezen alszol el, kavarognak a gondolataid, esetleg többször is felébredsz, talán rémálmaid is vannak? Ebből a bejegyzésünkből most megtudod, hogy milyen élelmiszereket érdemes fogyasztanod, amelyek bizonyítottan csökkentik a stresszszintet. Elöljáróban azt is eláruljuk, hogy ezek a jótékony élelmiszerek szerencsére mind-mind nagyon finomak.

Kedvencünk, az étcsokoládé

Friss kutatások szerint az étcsokoládé fogyasztása csökkenti a szervezetedben lévő kortizol (azaz stesszhormon) szintjét. Stresszcsökkentéshez válassz jó minőségű étcsokoládét, és ügyelj a mennyiségre! Csak néhány kockát egyél, ne vidd túlzásba, hiszen a nagy mennyiségű étcsoki fogyasztása élénkítő hatású!

A jótékony kefir

A kefir olyan baktériumokat tartalmaz, ami segít egyensúlyban tartani a bélflórát. Mégpedig, mint tudjuk, az egészség a belekben kezdődik.

Szupergyümölcsök

A banán és az alma prebiotikus rostokkal látja ez a szervezetedet, míg a meggy nagy mennyiségű fitokemikáliát, köztük az alváshormonként is ismert melatonint tartalmaz. A melatonin felel azért, hogy időben elálmosodj, és zavartalanul átaludd az éjszakát.

A narancs, a lime, a citrom és a grapefruit (azaz a citrusfélék) magas C-vitamin tartalommal bír, mégpedig ez komoly hatással van a hangulatunkra, közérzetünkre. Gondolskodj tehát a rendszeres és megfelelő C-vitamin bevitelről, és hamarosan sokkal jobban fogod érezni magad a bőrödben.

És egy zöldség

Az uborka illata stresszcsökkentő hatású, ráadásul ez a zöldség tele van B-vitaminnal, ami pedig nagyban hozzájárul az idegrendszer optimális működéséhez. Igyál minden délután (ne lefekvés előtt) egy nagy pohár uborkás limonádét, és relaxálj rendszeresen a szemhéjadra helyezett uborkapakolással.

Valamint egy halfajta

A lazacban lévő ómega-3 zsírsavak segítenek enyhíteni a stressz és a szorongás tüneteit, ezért ezt is érdemes rendszeresen fogyasztanod. Ráadásul amellett, hogy nagyon egészséges, igazán ízletes és sokféleképpen elkészíthető.

Hagyma

A vöröshagyma, a fokhagyma és a lilahagyma a fent említett gyümölcsökhöz hasonlóan kiváló prebiotikus rostforrás, ráadásul a fokhagyma vértisztító hatásáról is ismert. Ha szereted a hagymát, akkor egyél minden este egy keveset, hiszen ezzel is sokat tehetsz a jó kedélyállapot és az érzelmi stabilitás megőrzéséért.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.