5+1 tipp: így kezeld a stresszt

A stressz életünk során elkerülhetetlen, ahogyan a negatív események is. Azonban életünk minőségét nem kizárólag a történések határozzák meg. Hasonlóan fontos az is, hogy hogyan reagálunk rájuk. Mindenkinek más a tűrőképessége, egyesek a legapróbb problémán is teljesen kiakadnak, stresszelni, esetleg szorongani kezdenek. 

Mások a komolyabb, összetettebb nehézségekre is csak legyintenek, és még szélsőséges helyzetekben is képesek kiegyensúlyozottak maradni. Vajon mi az ilyen emberek titka? Ez valamilyen velük született szuperképesség, vagy a tanulható? Ebben a bejegyzésben 5+1 tippet adunk, hogy hogyan kezeld a nehéz helyzeteket.

1.Gondolkodj konstruktívan

Ne a problémán gondolkozz, hanem a megoldáson! Ne azon töprengj, hogy hogy kerültél ilyen helyzetbe, inkább fókuszálj arra, hogy hogyan fogsz túljutni rajta. Ami történt, megtörtént- szokták mondani, és milyen igaz! A múltat már úgysem tudod megváltoztatni, ezért kár is belefeledkezni. Nézz inkább előrefelé!

2. Légy kreatív

Van egy jó hírünk; a leleményesség tanulható! Fejleszd a problémamegoldó képességed, dolgozz ki új stratégiákat, gyakorold a tudatos jelenlétet. Ismerd fel, és engedd el a negatív érzelmeidet, és sose félj segítséget kérni, ha szükséged van rá!

3. Higgy magadban

Legyen önbizalmad! A kishitű emberek sokkal inkább hajlamosak beleragadni egy-egy problémakörbe, mint magabiztos társaik. Ahhoz, hogy megtaláld a megoldást, tudnod kell magadról, hogy képes vagy rá.

4. Légy kitartó

Elterveztél valamit, de nem sikerült azonnal megvalósítani? Semmi gond, fuss neki újra! Vedd számításba a hibákat, amiket elkövettél, tanulj belőlük, és ezek fényében dolgozd át a módszereket. A lényeg, hogy ne veszítsd el a lelkesedésedet és a kitartásodat.

5. Ne kombinálj

Ne hagyd, hogy beinduljon a fantáziád, és egyre rémesebb képekkel fokozza a benned lévő feszültséget. Felejts el minden olyan mondatot, ami úgy kezdődik, hogy „Mi lesz, ha…” Teljesen feleslegesen kínoznád magad ilyen és efféle feltételezésekkel. Azzal kell megküzdened, ami van, nem pedig azzal, ami lehet, hogy lesz (ez utóbbival jelenleg úgysem tudnál, hiszen nem több puszta feltételezésnél).

6. Légy optimista

Ahhoz, hogy sikerüljön, ahhoz el is kell hinned, hogy sikerülni fog. A pesszimizmussal csak hátráltatod magad a problémák megoldásában.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.