4 tipp a változatos tízóraihoz

Te is unod már az állandó szendvicset? Az ember próbálja feldobni, szalámi helyett sonka, sonka helyett sülthús, felvágott helyett sajt, fehérkenyér helyett teljes kiörlésű kenyér… De a szendvics akkor is csak szendvics marad. Ebben a bejegyzésünkben összegyűjtöttünk Neked néhány szuper tippet, hogy hogyan dobd fel a tízóraidat!

Nyers zöldségek

Nem, nem arra akarunk rávenni, hogy lelkesen mosolyogva majszolj el egy uborkát a reggeli és az ebéd között, azért ennél kreatívabb megoldások is léteznek. Ilyen például a zellerszár, vagy a sárgarépa, amihez remek szószókat is lehet készíteni. Ráadásul, ezeket a szószokat úgy fűszerezed, ahogyan kedved tartja, így sosem lesz unalmas!

Fetás mártogatós (elkészítési idő: 10 perc)

2 dl natúr joghurtba keverj el 15 dkg marinált fetát, adj hozzá másfél evőkanál citromlevet, egy csipet sót, sorsot, egy pici őrölt fűszerköményt, és ha szeretnéd, egy kis csilivel is megbolondíthatod. Jól dolgozd el az összetevőket, és máris kész a szuper, fetás mártogatós!

Cukormentes smoothie

Ehhez szinte bármilyen gyümölcsöt választhatsz; mangóval, barackkal, naranccsal, málnával vagy szederrel egyaránt remek végeredményt kapsz majd. A gyümölcsön kívül nem is kell hozzá más, mint egy kis víz, egy kevés tej, esetleg méz és mentalevél. Jól most meg a gyümölcsöt, majd ha kell, akkor hámozd meg, tedd be a turmixba (vagy ha van smoothie késztő géped, az még jobb), add hozzá a többi hozzávalót, és jól turmixold össze. Egészséges, finom, változatos és percek alatt kész!

Ötperces tejberizs

Szükséged lesz 7 dl tejre, 2 dl vízre, egy bögre rizsre, továbbá kelleni fog egy csipet só, és valamilyen egészséges édesítőszer például méz vagy eritrit- ez utóbbival csak csínján!) Melegítsd össze a tejet a vízzel, add hozzá a sót, majd a megmosott rizst. Közepes lángon főzd, kevergesd addig, amíg a rizs szinte teljesen felveszi a folyadékot. Végül fedd le néhány percre, és hagyd, hogy a rizs teljesen felszívja a tejet. Majd ízlés szerint édesítsd.

Mindig ügyelj rá, hogy a megfelelő mennyiségű szénhidrát ne hiányozzon az étrendből. Persze, ha már reggelire elfogyasztottad az ajánlott mennyiséget, akkor a tízóraiból kimaradhat, de ne feledd: szénhidrátra a szervezetednek szüksége van!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.