3 rossz tanács – ismerősek? 

Az a jó a szabad tartalomgyártásban, hogy boldog-boldogtalan írhat blogot, indíthat videócsatonát a Youtube-on, és oszthatja az észt a követői, rajongói számára. Azonban sajnos ezek az önjelölt pszichológusok, coachok és megmondóemberek bizony gyakran túlzásba esnek, és előfordul, hogy hihetetlen nagy ostobaság hagyja el a szájukat (amit a lelkes fogyasztók komolyan vesznek). Ebben a bejegyzésben 3 jótanácsnak tűnő (de nagyon) kártékony frázist gyűjtöttünk össze Nektek, amit jobban jártok, ha egy pillanatra sem vesztek komolyan…

1. Ne törődj mások véleményével

Nem véletlenül választottuk ezt elsőként, ez ugyanis a motivációs trénerek kedvenc mondata. Nézd, a civilizáció egyik alapköve, hogy törődünk mások véleményével. Ezen alapul a társadalmi együttműködés. Aki egyáltalán, semmilyen szinten nem törődik mások véleményével, azt úgy hívják, hogy pszichopata. Mint sok más kérdésben, itt is az arany középút a jó megoldás; hallgasd meg a számodra fontos emberek véleményét, mérlegeld az álláspontjukat, bátran kérd ki a tanácsukat, hiszen ezek mind-mind segíthetnek egy adott helyzetben jó döntést hozni. Azt viszont ne hagyd, hogy a szeretetedre és tiszteletedre érdemtelen emberek megsértsenek vagy megbántsanak. A jószándékú segítség sosem érkezik sértés vagy vád formájában.

2. Csak a végeredményre koncentrálj!

Itt hadd hozzunk egy idézetet Madách: Az ember tragédiája című művéből:

„Korántse vonz ily dőre képzelet,
A célt, tudom, még százszor el nem érem.
Mit sem tesz. A cél voltaképp mi is?
A cél, megszűnte a dicső csatának,
A cél halál, az élet küzdelem,
S az ember célja e küzdés maga.

Vagyis a lét célja a létezés; a célhoz vezető út sokszor fontosabb, mint maga az eredmény.

3. Légy önálló, sose kérj segítséget!

No, és mégis miért ne? Mert az a gyengeség jele? Nem az. Mert akkor be kellene ismerned, hogy nem te vagy mindenben a legjobb, hogy ismersz valakit, aki valamiben jobb nálad? És akkor mi van? Bizonyára te is segítesz majd neki, ha elakad valamiben, amiben pedig te vagy ügyesebb. Hát nem pont arról szól a közösségi lét, hogy támogatjuk egymást?

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.