Félek a vírustól! Milyen nyaram lesz így?

Mindenekelőtt tudnod kell, hogy nem vagy egyedül. Az elmúlt másfél év nem szólt másról, mint a koronavírus okozta borzalmakról. És nem csak nálunk, hanem mindenhol a világon. Biztos vagyok benne, hogy nincs olyan felnőtt ember, aki ne hallott volna a koronavírusról. Persze vannak, akik jobban megrémültek tőle, és vannak, akik kevésbé. Ennek mentén nyilván vannak olyanok, akik könnyebben túlteszik magukat rajta, és nyilván vannak olyanok is, akiket mélyebben megérintett a járvány, és erősebb, tartósabb félelmet szított bennük.

Ha úgy érzed, hogy tartós szorongással, esetleg alvászavarral küzdesz, akkor ne a Google-ön keresgélj megoldást, inkább fordulj szakemberhez. Sajnos most igen sokan járnak hasonló cipőben, de nagyon fontos, hogy ne bagatellizáld el a problémát, és valós, hosszú távú, megoldást keress rá.

Feszültségekkel teli helyzetben sokat segíthet a meditáció is, esetleg kimondottan a mindfullness technika. Ennek elsősorban az a lényege, hogy megtanít rá, hogy hogyan kell a jelenben létezni ahelyett, hogy a múlton rágódnál, vagy a jövő miatt rettegnél. Ez nagyon hasznos lehet akár a vírustól való állandósult félelem, akár más típusú stressz estén. A mindfullness olyan technikákat tanít, amit akár séta vagy tömegközlekedés közben is tudsz gyakorolni, így nem feltétlenül kell minden este fél órát meditációra elkülönítened.

A mi tanácsunk, hogy maradj továbbra is óvatos, és ügyelj az egészséged megőrzésére, de semmiképp se rettegj. A pánik hatására a szervezeted ugyanis stresszhormont termel, ami egy adott veszélyhelyzetben nagyon hasznos, de hosszútávon tartós szorongás kialakulásához vezethet, és gyengíti az immunrendszered működését is. Tehát, aki állandóan stresszel, annak idővel kevésbé lesz ellenálló a szervezete, így nagyobb eséllyel kap el valamilyen betegséget (akár a covidot is).

Arról nem is beszélve, hogy vége a tanévnek, süt a nap, ez a legszebb idő a szórakozásra és a pihenésre. Élvezd a szabadságodat, élvezd, hogy végre élhetjük az életünket, csak arra ügyelj, hogy ne ess át a ló túloldalára, és vigyázz magadra- meg persze másokra!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.