Így készülj az iskolakezdésre

Lassan véget ér a nyári vakáció, és kezdődik az iskola. Érdemes elkezdened barátkoznod a gondolattal, és fokozatosan átprogramoznod a szervezeted az őszi üzemmódra, így könnyebb lesz az átállás szeptemberben, és kevésbé érzed majd fáradtnak magad. Eláruljuk, hogyan csináld!

Élvezd ki a nyár utolsó napjait

Csinálj minél több szabadtéri programot a szünidő utolsó napjaira! Van, amit terveztél, de eddig elmaradt? Szerettél volna egyet fürdeni a Balatonban, fagyizni a várban, görkorizni a Margit-szigeten, de nem úgy jött ki a lépés? Elő az idei bakancslistával, és húzz ki róla minden tételt! Szívd meg magad napfénnyel, társasági élményekkel, hogy vidáman és energikusan vághass bele a tanévkezdésbe!

Szerezz be mindent, ami kelleni fog szeptembertől

Iskolatáska, füzetek, tornaruha, tollak, ceruzák, stb. Írj egy listát, hogy mire van szükséged, és vásárold meg, hogy ne tanítás után majd kelljen értük rohangálnod. Az a legegyszerűbb (és talán a legtakarékosabb is), ha online megrendeled. Bizonyos összegű vásárlás fölött a legtöbb üzlet ingyen szállítást vállal, így neked nem kell zsúfolt hipermarketekben sorban állnod…

Állítsd át a bioritmusodat

Nyáron mindannyian hajlamosak vagyunk később lefeküdni, és reggel tovább aludni. Miért is ne tennénk? Hiszen nem csörög a vekker, lustálkodni pedig jó dolog! Most azonban itt az ideje visszaszoktatnod a szervezeted a korai kelésre. Nem feltétlenül kell persze holnap 6-ra felhúznod az órát, haladhatsz fokozatosan is, minden nap 10-10 perccel korábban kelsz. Azonban ez csak akkor nem fog megviselni, ha arra is odafigyelsz, hogy korábban is feküdj le. Célszerű lehet külön rutint, szokásrendszert kialakítanod az esti és a reggeli órákra. Este például a meditáció vagy egy tea segít ellazulni, így hamarabb jön álom a szemedre; reggel pedig egy kis sporttal (mondjuk egy laza kocogással) gondoskodhatsz róla, hogy jól induljon a nap.

Egyéb elintéznivalók

Tervezted például, hogy elmész fodrászhoz még iskolakezdés előtt? Akkor ennek is elérkezett az ideje! Gondold végig, hogy mi mindent akartál még elintézni a tanévkezdés előtt, hiszen most még éppen akad rá időd!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.