Így tedd élvezetessé a sulikezdést

Korán kelés, közlekedés, házi feladatok, számonkérések… Miért nem tarthat örökké a nyári vakáció? Bizony néhány hónap szabadság és pihenés után tényleg nehéz visszarázódni a tanulással teli hétköznapokba, de valójában csak rajtad múlik, hogy tudsz-e magadnak kedvet csinálni hozzá. Ebben a bejegyzésünkben 4 pofonegyszerű tippet adunk, hogy hogyan töltsd meg lelkesedéssel az iskolakezdés időszakát.

Tervezz, készülj tudatosan!

Ha nem kezded el időben beszerezni a szükséges eszközöket, könyveket, füzeteket, akkor a nyár utolsó napjai őrült rohangálással és idegeskedéssel telnek majd. Ne halaszd az utolsó pillanatra a beszerzést, inkább szánd rá az időt, nézz szét a neten, vagy menj el egy barátnőddel, barátoddal mazsolázgatni. A legtöbb hipermarket polcai ilyenkor roskadásig vannak jobbnál jobb dossziékkal, mappákkal, tollakkal és egyéb kiegészítőkkel. Ha olyan cuccokat szerzel be, amelyekben örömödet leled, akkor sokkal lelkesebben állsz majd a szeptemberi sulikezdéshez.

Hangolódj rá lélekben!

Rég nem látott, jó fej tanárok, barátok, sztorizgatás, nevetéssel töltött szünetek és szuper hangulatú gyakorlati órák… Az iskolakezdésnek is vannak ám pozitívumai, csak meg kell látnunk ezeket. Ne csak a feladatokat és a koránkelést lásd a szeptemberben, hiszen számtalan jó dolgot is tartogat a számodra az iskolakezdés!

Alakítsd át a tanulósarkodat!

Nem kell feltétlen festésre és új bútorok vásárlására gondolnod, bőven elegendő, ha rendet raksz az íróasztalon (és a fiókokban), veszel egy szép szobanövényt vagy akár egy kedves kis csobogót. Nem a feng shui irányába szeretnénk terelgetni, viszont abban biztosak vagyunk, hogy tiszta, rendezett és barátságos, kellemes környezetben sokkal jobban megy a tanulás.

Pihenj rá!

A szünet utolsó napjait töltsd pihenéssel. Töltődj fel, meditálj, olvass, aludd ki magad! Sokkal jobban fog esni az iskolakezdés, és sokkal kevésbé okoz majd problémát az ébresztőóra csörgése, ha energikusan és kipihenten várod a szeptembert. Lehetőleg a nyár utolsó napjaira már ne tervezz hosszabb utazást vagy éjszakába nyúló bulit, mert akkor szinte teljesen biztos, hogy a tanítás első napjain hulla fáradt leszel.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.