Így tárold a késeket

Te hogyan tárolod a késeket? Ügyelsz rá, hogy nehogy megsérüljön, megkopjon a pengéjük vagy inkább csak bosszúsan veszed tudomásul, hogy egyik-másik az évek alatt életlenné vált? A kések helyes tárolása nagyon fontos, hiszen jó dolgokat létrehozni csak jó eszközökkel lehet. A jó kés pedig minden konyhában pótolhatatlan érték. Ebben a bejegyzésünkben adunk pár tippet, hogy hogyan tárolhatod a késeidet, hogy ne essen bajuk.

Azt semmi esetre sem ajánljuk, hogy a késeket a többi eszközzel együtt, a fiókban tárold. Ennek egyik oka, hogy könnyedén megsérthetnek, megszúrhatnak, amikor keresel valamit (elég egy óvatlan mozdulat, és máris megtörténik a baleset). A másik oka, hogy a kések éle egyéb eszközökkel érintkezve kicsorbul és megsérül, így később használhatatlanná válnak.

A kések tárolásának egyik legjobb módja a falra szerelhető mágneses sín. Ráadásul, ez helytakarékos is. Egyedül arra kell odafigyelned, hogy olyan magasságban, olyan helyen legyen, ahol sem kisgyermek sem kisállat nem fér hozzá. Kisebb méretű konyhákba kétségkívül a mágnessín a legjobb választás.

A mágneses késtartón kívül esetleg érdemes lehet beruháznod egy elegáns, esztétikus késtartó blokkba is. Olyat válassz, ami jó minőségű, és ami úgy van kialakítva, hogy a kés behelyezésekor a penge ne sérülhessen meg.

Ha picike konyhád van (vagy kicsi benne a konyhapult), és nem tudsz benne (rajta) elhelyezni egy késtartó blokkot, akkor jó megoldás lehet egy fából vagy bambuszból készült fiókbetét is. Arra azonban ügyelned kell, hogy a késtartó fiókbetétbe egyéb eszköz ne kerüljön.

A lényeg az, hogy a késeid sose feküdjenek az élükön a fiókban, és a pengéjük lehetőség szerint ne érjen semmihez.

Bizonyára te is tudod, hogy mekkora érték egy-egy igazán jó, éles kés; milyen mértékben könnyíti meg az ember munkáját, teszi még élvezetesebbé az ételkészítést. Ezzel szemben az életlen, csorba kés használata leginkább csak bosszúságot okoz. Éppen ezért érdemes odafigyelünk a kések (és egyéb eszközök) helyes tárolására és rendszeres ápolására, karban tartására. Meglátod, meghálálják a törődést, és hosszú éveken át kiszolgálnak majd.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.