Így növeld a teret, ha kicsi a szobád

Azt kívánod, bár nagyobb lenne a szobád, és kényelmesen elférne benne minden holmid? A szobád méretén bizonyára nem tudsz változtatni, viszont összegyűjtöttünk neked néhány praktikát, amivel növelheted a teret és kényelmesebbé teheted a helyiséget.

Tarts rendet

Persze ezt biztos unod már, pedig hidd el, nagyon sokat számít ám. Ha szerte-szét hevernek a cuccaid, akkor sokkal kisebbnek és sokkal zsúfoltabbnak tűnik a tér. Ha azonban rend van, akkor tágasabb, rendezettebb, kellemesebb az összhatás.

Válassz egyszínű, világos árnyalatokat

A kockák, csíkok, pöttyök bájosak, de optikailag csökkentik a teret. Ha kicsike szobád van, akkor inkább egyszínű kárpitot (szőnyeget, ágytakarót, díszpárnákat válassz), lehetőleg valamilyen világos (fehér, homok, bézs, szürke) árnyalatban.

Legyen világos

Nagy ablakokkal nyert ügyed van, ha azonban úgy érzed, hogy nincs elegendő fény a helyiségben, akkor szerezz be néhány lámpát (asztali lámpát, fali lámpát, led síneket). Ahány féleképpen kapcsolod fel a lámpákat, annyi féle hangulat fog uralkodni a szobában. Variáld bátran a hideg és a meleg fényeket!

Vegyél tükröket

A tükrök köztudottan növelik a teret, ezért érdemes beszerezni néhányat (minél nagyobbakat). Arra azonban figyelj, hogy egymással szemközti falra ne kerüljenek tükrök, mert egy véget nem érő fraktálba kerülve biztosan megbolondulsz majd 😉

Terjeszkedj a falra

Vásárolj néhány lebegőpolcot a fal színével azonos színben, és ezekre pakold a könyveidet, növényeidet és a dísztárgyakat. Ha nem fér be kényelmesen egy klasszikus könyvespolc vagy tévéállvány, akkor inkább mondj le róla, de ne zsúfold túl a teret. Tévéállvány helyett például vásárolhatsz falra szerelhető konzolt, az amúgy is sokkal modernebb hatást kelt. Nem kell mindennek a padlón lennie, ha az ember a falra is teheti a holmiját (akár a hangszereit is).

Bármit is vásárolsz a szobádba, először mindig gondold végig, hogy hova fogod tenni. Ne csábulj el egy kényelmes fotel vagy kisasztal láttán, ha sejtelmed sincs, hogy hogyan fogsz neki helyet szorítani, jobb, ha inkább lemondasz róla.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.