Így válassz középiskolát

Még nem döntötted el, hogy melyik középiskolában szeretnéd folytatni a tanulmányaidat? Közeleg a jelentkezési határidő, és te egyre nagyobbnak érzed a torkodban a gombócot, hiszen mindenki azt várja tőled, hogy ilyen fiatalon meghozz egy olyan döntést, ami később az egész életedre hatással lesz? Figyelj csak, elárulunk neked valamit. Nem annyira vészes a helyzet, nem ezen múlik a világ sorsa, és bárhogyan is döntesz, azt később megmásíthatod. Ez a döntés nem fogja az egész életed meghatározni, úgyhogy vegyél egy nagy levegőt, nyugodj meg, dőlj hátra, és olvass tovább.

Szürreális elképzelés, hogy 14 évesen kell eldöntenünk, hogy mit akarunk kezdeni az életünkkel. Persze, régen ez is máshogy volt, hiszen egy kovács vagy szabó családba született gyerek nyilván a felmenői vállalkozását vitte tovább. Most viszont szinte bárkiből lehet bármi, ami egyrészt hatalmas szabadságot jelent, másrészt pedig éppen ezért hatalmas felelősség. De ezt neked nem ebben a pillanatban kell magadra venned.

Gondold végig, hogy mi tesz boldoggá, mi az, ami örömet okoz, és miben vagy igazán jó. Ha ez a kérdés túl nehéznek bizonyul, akkor fordítsd meg: mi az, amivel egészen biztosan nem akarsz foglalkozni? Nem megy a matek, és nem is szereted? Semmi gond, akkor engedd el. Te vagy az utolsó a tornasorban, és kiköpöd a tüdőd akár egyetlen négyütemű fekvőtámasztól is? Rendben, akkor a sporttagozatok is kizárva, és így tovább.

A Gourmand Iskola képzései

Középiskolai képzéseink egyik legnagyobb előnye, hogy bármikor válthatsz. Ha tudod, hogy érdekel a vendéglátás, de még nem döntötted el, hogy szakács, cukrász vagy pincér legyél, akkor megnyugtatunk: még nem is kell eldöntened. Ha nem akarsz vendéglátással foglalkozni, akkor jelentkezhetsz hagyományos gimnáziumba is. Ha pedig úgy döntesz, hogy inkább nyernél még egy évet magadnak, akkor leadhatod a jelentkezésed az egyéves nyelvi előkészítő képzésre, és egy éven keresztül szinte csak a nyelvtanulással foglalkozol majd. Ez hasznos, hiszen így növeled az esélyeid, hogy később külföldön vállalj munkát. Látod? Nem is olyan vészes a helyzet!

Szeretettel várunk iskolánkban!

Tekintsd meg nappali/ esti, ingyenes képzéseinket!

Kérdés esetén keress bennünket bizalommal!

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.