Március 20: A Nemzetközi Boldogságnap

Március 20-án az egész világon ünneplik a Nemzetközi Boldogságnapot, amely fontos emlékeztető arra, hogy a boldogság kulcsfontosságú szerepet játszik az egészséges életmód és a mentális jóllét megőrzésében. Az elégedettség és boldogság nemcsak önmagukért fontosak, hanem hozzájárulnak az egészségesebb , teljesebb és kiegyensúlyozottabb életvitelhez is.

A boldogság fontossága

A boldogság nemcsak egy jó érzés, hanem a mentális és fizikai egészségünk szempontjából is elengedhetetlen. Számos kutatás kimutatta, hogy a boldog emberek általában egészségesebbek, kevésbé stresszesek és hosszabb, teljesebb életet élnek. A boldogságot azonban sokan tévesen az anyagi javak felhalmozásával (nagy ház, drága autó, stb.) azonosítják, pedig a külső körülmények helyett leginkább belső tényezőkön múlik. Vagy ahogyan a mondás tartja: a boldogság döntés kérdése.

Így lehetsz boldogabb

 

Légy hálás

Minden nap szánjunk időt arra, hogy felidézzük és megköszönjük azokat az apróbb-nagyobb dolgokat, amelyekért hálásak vagyunk az életben. Ez bármi lehet, amire jó szívvel és örömmel gondolsz, egy finom joghurttól kezdve a családod egészségéig. Ez segít növelni az elégedettséget és a boldogságot.

Testmozgás és egészséges táplálkozás

A rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás fontos szerepet játszanak a boldogság és az egészség megőrzésében. A testmozgás endorfint (más néven boldogsághormont) szabadít fel, amelyek javítják a hangulatot, míg az egészséges táplálkozás energiát és vitalitást biztosít.

Kedves Szülők!

Előre is köszönjük, ha adójuk 1%-ával támogatják iskolánk fenntartóját, a GOURMAND Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakképzési Alapítványt.

Az Alapítvány adószáma: 18049828-1-41

Kapcsolatok ápolása

Az emberi kapcsolatok kulcsfontosságúak a boldogság szempontjából. Töltsünk időt a családunkkal, a barátainkkal, és keressünk új lehetőségeket a közösségi kapcsolatok építésére.

Önkéntesség

Az önkéntes tevékenységek segítenek másoknak és örömet okoznak, ami növeli a boldogság és az elégedettség érzését.

Meditáció és relaxáció

A meditáció és a relaxációs gyakorlatok segítenek csökkenteni a stresszt, és növelni a belső békét.

Célok kitűzése és életcél megtalálása

Fogalmazzunk meg célokat és keresünk olyan tevékenységeket, amelyek akár apró lépésekben is közelebb visznek ezek megvalósításához.

 A Nemzetközi Boldogságnap kiváló alkalom arra, hogy elgondolkodjunk azon, hogy mit tehetünk azért, hogy boldogabbak és elégedettebbek legyünk az életünkben. Az egészséges életmód, a pozitív attitűd és az emberi kapcsolatok ápolása mind fontos szerepet játszanak abban, hogy boldogabb, teljesebb, kiegyensúlyozottabb életet éljünk.

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.