Nyáron is kezeld körültekintéssel a social médiát!

Ahogy közeledik a nyári szünet, sokunknak nő az izgalom a pihenés, az utazás és a barátokkal való időtöltés miatt. Azonban ez a szabadidő gyakran azt jelenti, hogy több időt töltünk a közösségi média- felületeken is. A közösségi platformokat ugyanúgy kell kezelni, mint bármely más aspektust az életünkben: felelősségteljesen és tudatosan. Íme néhány tipp és irányelv arról, hogy hogyan használjuk a közösségi médiát felelősségteljesen a nyári szünet alatt.

Legyél tudatos a tartalmak megosztásában: Mielőtt bármit posztolsz a közösségi médiában, gondold át, hogy az valóban megfelel-e az online imidzsednek és az értékeidnek. Ne ossz meg olyan tartalmakat, amik sérthetnek másokat, vagy amiket később megbánnál. Emlékezz arra, hogy az internet sosem felejt, és a tartalmak hosszú távon is visszakereshetőek maradnak.

Tartsd tiszteletben mások magánéletét: Ne oszd meg mások személyes információit vagy képeit anélkül, hogy előtte engedélyt kérnél tőlük. Gondolj arra, hogy -ahogyan neked, úgy- másoknak is joga van a magánélethez és a saját, személyes határokhoz.

Legyél figyelmes a cyberbullyingra: Ne vesd bele magad a negatív kommentelésbe. Ne feledd, hogy mindenki mással is tisztelettudóan kell bánni, online és offline egyaránt.

Szabályozd az idődet a közösségi médiában: A közösségi platformok addiktívak lehetnek, és könnyű túlzásba vinni az időt, amit azokon töltünk. Állíts be időkorlátokat, és próbálj ki olyan tevékenységeket, amiket élvezel az internetezésen kívül is.

Kedves Szülők!

Előre is köszönjük, ha adójuk 1%-ával támogatják iskolánk fenntartóját, a GOURMAND Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakképzési Alapítványt.

Az Alapítvány adószáma: 18049828-1-41

Ne hagyd ki az offline élményeket: Bár fontos és szórakoztató lehet az online kapcsolattartás, ne felejtsd el élvezni az offline élményeket is. Találkozz a barátaiddal, menj kirándulni, vagy csatlakozz egy helyi szervezethez, hogy új élményekben legyen részed.

Legyél kritikus a tartalommal szemben: Ne higgy el mindent, amit az interneten látsz vagy olvasol. Tanuld meg felismerni a hamis híreket és a manipulált tartalmakat, és mindig ellenőrizd az információkat több forrásból is, mielőtt elhinnéd vagy tovább osztanád azokat.

A közösségi média egy fantasztikus eszköz az kapcsolattartásra, az információ megosztására és az élmények dokumentálására. Azonban fontos, hogy felelősségteljesen és tudatosan használjuk; hogy pozitív és biztonságos online környezetet teremtsünk magunknak és másoknak egyaránt. Legyen ez a nyár az, amikor tudatosan és felelősségteljesen használjuk a közösségi médiát, miközben élvezzük az élet minden pillanatát offline is.

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.