3 szuper nyári étel + 2 nyári ital

Ahogy közeledik a nyár, úgy vágyunk az üdítő és könnyed ételek és italok után. A vendéglátóiparban dolgozók számára ez az időszak különleges lehetőséget kínál arra, hogy kihasználják a friss alapanyagok és az évszak jellegzetes ízei által nyújtott lehetőségeket. Ez a cikk bemutatja a nyári szezon legnépszerűbb ételeit és italait.

Grillezett zöldségek és saláták: A nyár a grillezés időszaka, és a grillezett zöldségek és saláták ideálisak egy könnyű és tápláló étkezéshez. A padlizsán, paprika, cukkini és paradicsom friss, nyári ízei tökéletesen kiegészítik egymást, és remek lehetőséget kínálnak egy kreatív saláta és köret elkészítésére.

Tenger gyümölcsei: A nyár a tenger gyümölcseinek a szezonja, és a friss rákok, kagylók és halak kiváló alapanyagokat jelentenek változatos ételek elkészítéséhez. Egy kis citrommal és fokhagymával fűszerezett grillezett garnélarák vagy egy könnyű tenger gyümölcsei saláta igazi csemegének számít a meleg nyári napokon.

Gyümölcsös desszertek: A nyár a friss gyümölcsök bőséges időszaka, és ezekből lehetőség van készíteni különleges desszerteket is. Például a friss eper, málna vagy sárgabarack tökéletes alapanyag lehet egy könnyű gyümölcsös pite vagy fagylalt elkészítéséhez.

Gyümölcsös koktélok: A nyár a gyümölcsös koktélok ideje, és a friss gyümölcsökkel készített koktélok különleges ízélményt nyújtanak. Egy frissítő málna mojito vagy egy piros bogyós gyümölcsös sangria tökéletes választás lehet a meleg nyári estéken.

Jéghideg limonádé: Semmi sem frissítőbb egy forró nyári napon, mint egy jéghideg limonádé. A friss citromlével és mentával készített limonádé nemcsak üdítő, hanem egészséges és hidratáló is.

Kedves Szülők!

Előre is köszönjük, ha adójuk 1%-ával támogatják iskolánk fenntartóját, a GOURMAND Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Szakképzési Alapítványt.

Az Alapítvány adószáma: 18049828-1-41

Kreatív Felhasználási Ötletek

A vendéglátóegységek számára a nyári szezon ideális lehetőséget kínál arra, hogy kreatív és vonzó ételeket és italokat kínáljanak vendégeiknek. Például:

  • Különleges nyári menük, ajánlatok, amelynek középpontjában a friss és szezonális alapanyagok állnak.
  • Nyári rendezvények, ahol a vendégek élvezhetik az étterem vagy kávézó, cukrászda szabadtéri területét és kínálatát.

A nyári szezon remek lehetőséget kínál a vendéglátóegységek számára arra, hogy új és izgalmas ételeket és italokat kínáljanak vendégeiknek. A friss és szezonális alapanyagok kreatív felhasználása segíthet abban, hogy az étterem vagy kávézó kitűnjön a versenytársak közül, és emlékezetes élményt nyújtson vendégeinek a nyári hónapokban.

 

Elérhetőségeink

Telefon: +36-1-4033585, +36-30-1952790

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.