Ezeket a gyümölcsöket edd nyáron

Egészségünk megőrzése szempontjából elengedhetetlen a folyamatos vitaminbevitel. A drogériák és a gyógyszertárak polcai tele is vannak jobbnál jobb étrendkiegészítőkkel, vitaminkészítményekkel és pezsgőtablettákkal, de azért a természetes vitaminforrásokról se feledkezzünk meg! Egyrészt, mert a zöldségek és a gyümölcsök a természet ajándékai, másrészt mert sokkal élvezetesebb elmajszolni egy ízletes, lédús almát, mint bedobni pár pirulát, harmadrészt pedig, mert sokkal olcsóbb is. Pláne, ha az adott évszaknak, hónapnak megfelelő gyümölcsöt választunk. Ebből a bejegyzésből megtudod, hogy mit érdemes enned júniusban.

Málna

A málnát elsősorban magas C-vitamin és antioxidáns tartalma miatt ajánljuk nektek. Kevesen tudják, de lázcsillapító hatással is bír, ráadásul vérszegénység ellen is hatásos gyógymód. Ráadásul Magyarországon őshonos, így a málna vásárlással akár a hazai kistermelőket is támogathatod.

Meggy

A meggyben szintén jelentős mértében fordulnak elő antioxidánsok, amelyek nélkülözhetetlen anyagokkal táplálják a vénákat. Amellett, hogy vértiszító hatású, serkenti a máj és a vese működését, valamint enyhíti az ízületi fájdalmakat. Nincs is annál jobb, mint egy kellemes nyári napon a meggyfa tetején csemegézni a kellemesen fanyar, mélybordó  meggyszemeket!

Ribizli

A ribizlit szintén magas C-vitamin és antioxidáns tartalma miatt ajánljuk figyelmedbe. Nem utolsó sorban pedig azért, mert finom, és akár egy könnyed nyáresti filmezéshez is kiváló és egészséges nasiként szolgálhat.

Cseresznye

Magas vitaminforrása mellett nagyszerű vértisztító és gyulladáscsökkentő hatással is bír. A cseresznyének körülbelül 80%-a víz, így kiváló alapanyagként szolgál egy kellemes, nyári gyümölcsleveshez, vagy süteményekhez is.

Eper

Ha már a különféle felhasználási lehetőségeknél járunk, akkor muszáj megemlítenünk az epret. Az eper ugyanis rendkívül sokoldalú, készíthetünk belőle szörpöt, lekvárt, limonádét, turmixot, fagyit, pohárdesszertet, de természetesen süteményekbe is tehetjük. Tudtad, hogy a földieper hazája eredetileg Ametika, és a XVIII. században kezdett elterjedni Franciaországban és Európában?

Minden hónapban érdemes rákeresni, hogy mi az éppen aktuális idényzöldség és idénygyümölcs, hiszen egyrészt minden akkor a legolcsóbb, amikor szezonja van, másrészt akkor a legmagasabb a vitamintartalma is. Ráadásul a szervezetünket is nyáron kell feltuningolnunk, hogy ellenálló legyen a meghűléssel és a betegségekkel szemben, amikor beköszönt a hideg idő.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.