10 dolog, amit vigyél magaddal, ha nyaralni mész

Ahogy közeleg a várva várt utazás, vagy épp a fesztivál, egyre többet gondolkodunk rajta, hogy milyen nélkülözhetetlen dolgokat kell magunkkal vinnünk. Vannak, akik jó előre listát írnak, és vannak olyanok is, akik bíznak benne, hogy a csomagolás pillanatában is minden eszükbe jut majd. Ebben a bejegyzésünkben pontokba szedtük Nektek, hogy mi az a tíz dolog, amit mindenképpen érdemes magatokkal vinni, ha elutaztok (függetlenül attól, hogy apartmanba, szállodába, vagy sátorozni mentek).

  1. Elsősegély-felszerelés

Egy kisebb méretű neszesszerbe érdemes az utazás előtt bepakolni néhány gyógyszert, és pár kenőcsöt. Olyan vis major helyzetekben, mint egy rosszullét, gyomorrontás, leégés, vagy rovarcsípés, nagyon jó szolgálatot tehet egy mobil mini patika.

  1. Szúnyogriasztó

Nincs annál kellemetlenebb, amikor egy hosszú, élményekkel teli nap végén nem tudunk aludni a kis vérszívók állandó zümmögésétől. A szúnyogriasztó a nyaralás nélkülözhetetlen kelléke.

  1. Telefontöltő és power bank

A telefontöltőt indulás ellenőrizd akár többször is, nehogy otthon maradjon. Az pedig még jobb, ha esetleg van egy power bank is, amit magaddal vihetsz.

  1. Készpénz

A bankkártya nem elegendő, hiszen (ahogy itthon is) bármikor megeshet, hogy egy ATM éppen akkor áll karbantartás alatt (vagy nem működik; kifogyott a megfelelő címlet), amikor Neked szükséged lenne pénzre.

  1. Papucs és vízi cipő

A papucs elsősorban higiéniás szempontok miatt fontos, a vízi cipő pedig a strandon (tengerparton) lesz hasznos, ahol bármelyik óvatlan pillanatban méhecskébe, üvegszilánkba léphetünk.

  1. Kézfertőtlenítő

Egészen kis helyet foglal csak a táskában, de evés előtt és mosdóhasználat után egyaránt jó szolgálatot tehet, ha épp nincs kéznél szappan.

  1. Esőkabát

Megnézted az előrejelzést, és végig ragyogó napsütést ír? Ettől még sajnos bármikor belefuthatsz egy kiadós zivatarba, amire jobb előre felkészülni.

  1. Kulacs

A rendszeres folyadékpótlás nagyon fontos, pláne ha sétáltok, kirándultok, várost néztek. Ha van egy kulacsod, azt szinte bárhol megtöltheted ivóvízzel, így nem kell közérteket hajkurásznod, ha megszomjazol és a palackokkal sem terheled a környezetet).

  1. Övtáska

Hidd el, sokkal kényelmesebb, praktikusabb, mint a ridikülöd, és a mozgásban sem akadályoz.

  1. Napszemüveg

Általában ki lehet bírni nélküle (legalábbis indulás előtt ezzel áltatjuk magunkat), de ha otthon hagyod, hamar hiányozni fog (pláne a hölgyeknek, hiszen a napszemüveg a strandon a legjobb smink). 

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.