Miért jó a vendéglátásban dolgozni?

Akárcsak minden egyéb szakmának, a pincér, szakács, cukrász pályának is megvan a maga pozitív és negatív oldala. Szakács ismerőseinket gyakran halljuk panaszkodni, hogy a munkahelyen szörnyen nagy a hajtás (pláne a főszezon, vagy egy rendezvény idején), azonban mégis azt látjuk, hogy csillogó szemekkel, lelkesen mesélnek a mindennapokról, és reggelente örömmel mennek dolgozni. Lássuk hát, hogy miért szeretjük ezeket a szakmákat!

Igazi csapatmunka

A vendéglátás bizony valódi csapatmunkát igényel, hiszen a vendégek „komplex szolgáltatáscsomagot” kapnak. A pultos, vagy a felszolgáló köszöntése és kedves mosolya az első impulzus, ami az étterembe lépve éri őket. Ezután következik ugyebár az étkezés, amiben a szakács szerepe válik fontossá, végül pedig a desszert elfogyasztása, ami többnyire a cukrász terepe. A vendég azonban általában nem külön-külön értékel; az élményét a teljes csapat együttes, összehangolt munkája adja.

Emberek közt vagy

Ha a vendéglátás területén helyezkedsz el, sosem fogsz unatkozni. Ez a munka nagyon sokszínű, és rengeteg élményt tartogat Neked. Lesznek jobb és kevésbé jó napjaid is, azonban sosem fogod magad egyedül érezni, hiszen folyamatos lesz a nyüzsgés körülötted. Ha szeretsz emberek közt lenni, akkor a vendéglátás igazán Neked való!

Lehetőségek tárháza

Egy korábbi bejegyzésünkben már írtunk Nektek arról, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe vennetek, ha külföldön szeretnétek munkát vállalni. Arra azonban akkor nem tértünk ki, hogy milyen is lehet végzett szakácsként, cukrászként, vagy pincérként dolgozni. Mert hatalmas ám a különbség aközött, ha mosogatni mész ki, és aközött, ha a végzettségednek megfelelő pozícióban helyezkedsz el. Egy jó szakácsot a világon bárhol megbecsülnek, ha pedig van idegen nyelv ismered is, akkor még jobb esélyekkel foghatsz hozzá a karrierépítéshez.

Hiányszakma

Ha nem kokettálsz a kiköltözés gondolatával, akkor is egészen biztos, hogy nem fogsz munka nélkül maradni. Nagyobb állásportálok folyamatosan tele vannak szakács, pincér, cukrász álláshirdetésekkel, a munkaadók pedig pontosan tudják, hogy milyen nehéz megbízható munkaerőt találni. Ha pedig hívogat a vállalkozói létforma, akkor néhány év tapasztalat megszerzése után akár saját éttermet, büfét, pubot is nyithatsz!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.