10 ütős tipp, hogy jól induljon a nap

Elkezdődött az iskola, és muszáj lenne alkalmazkodnod az új ritmushoz, de minden reggel fáradtan kelsz, és alig bírsz kimászni az ágyból? E heti bejegyzésünkben összegyűjtöttük Neked a 10 legtutibb tippet, hogy ne kelljen szenvedned minden reggel.

A ma tegnap kezdődött

Hiszed vagy nem, de a mai nap valójában nem reggel kezdődött. A mai napod bizony tegnap alapoztad meg, mégpedig azzal, hogy mikor feküdtél le aludni, illetve, hogy hogyan, és mennyit aludtál. Célszerű tehát minden este azonos időben lefeküdni (lehetőleg nem éjjel 2kor), és minden éjszaka 8 órát aludni. Tehát, ha reggel 6-kor csörög az óra, akkor ügyelj rá, hogy este 10-kor ágyban legyél.

Ki korán kel…

Kelj fel időben, hogy mindenre jusson idő, és ne kelljen rohanni.

Igyál

Közvetlenül ébredés után mindig igyál meg egy nagy pohár vizet. A víz hidratálja a szervezeted, és segít beindítani az anyagcseréd.

Vesd be az ágyad

Ha ébredés után azonnal beágyazol, akkor egyrészt nehezebben fekszel vissza, másrészt úgy fogod érezni, hogy már tettél ma valamit (ezután az apró feladat után pedig könnyebben nekidurálod magad a nehezebb kihívásoknak), harmadrészt rendezett környezet vár majd délután, amikor hazaérsz.

Reggelizz

A reggelit akkor se hagyd ki, ha esetleg épp fogyókúrázol. Nem kell nehezet, vagy sokat enni, akár egy bögre zabkása is elegendő, a lényeg, hogy ne üres gyomorral vágj neki a napnak.

Mozogj

Elég egy kevés testmozgás is; pár nyújtógyakorlat, egy kis otthoni jóga, súlyzózás, kocogás, szobabiciklizés). Hidd el, sokkal energikusabbnak érzed majd magad utána.

Tusolj

Ha van hozzá lelkierőd, akár jéghideg vizet is engedhetsz magadra. A rendszeres reggeli hideg vizes zuhany csökkenti a reakcióidőt, valamint a stresszhormonok szintét, valamint növeli a figyelemkészséget.

Meditálj

Nem kell túl nagy spirinek lenni ahhoz, hogy meditálj. Csak keress egy csendes zugot a lakásban, helyezkedj el kényelmesen, csukd be a szemed, és próbálj picit befelé figyelni.

Írj

Írj naplót minden reggel. Vesd papírra az aktuális félelmeid, írd le minek örülsz, miért vagy hálás, stb. Ha kiírod a gondolataid, azzal megszűnik a belső zaj, és tiszta fejjel vághatsz neki a napnak!

Olvass

A buszon például hosszú percekig zötykölődünk anélkül, hogy ezt az időt hasznos tevékenységekre fordítanánk. Ahelyett, hogy csak bambulsz ki az ablakon, vagy az Instát pörgeted, inkább fogj egy jó könyvet, és képezd magad!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.