Leggyakrabban feltett kérdéseitek

Ezen a héten úgy döntöttünk, csokorba szedjük azokat a kérdéseket, amelyekkel leggyakrabban fordultok hozzánk – és persze minden kérdést meg is válaszolunk. Bízunk benne, hogy ez segítséget nyújt majd az érdeklődőknek. Természetesen ettől a bejegyzéstől függetlenül a továbbiakban is örömmel válaszolunk bármilyen felmerülő kérdésre!

Mi alapján dől el, hogy felvesztek, vagy sem?

Először is: aggodalomra semmi ok, a felvételi eljárásnak mindössze két állomása van. Az első a központi írásbeli vizsga. Ha ezt sikerrel teljesíted, akkor utána egy felvételi beszélgetésre invitálunk, amelyre a Gourmand Középiskola épületében kerül sor. Ha ezen is jól szerepelsz, akkor még egy kis papírmunka vár ránk, és azt követően máris örömmel üdvözlünk diákjaink között.

 

Kinek ajánlott a vendéglátás?

A szakács és a cukrász szakma egy igen kreatív hivatás, sőt; mi valódi művészetként tekintünk ezekre, hiszen a kezdetben az asztalon heverő alapanyagokból a szakács és a cukrász komponál finom, ízletes, tápláló fogásokat, édességeket, desszertet. Tehát, nagyon fontos, hogy legyen benned kreativitás. A pincér szakma e tekintetben teljesen más. Egy jó pincér legfontosabb ismérve, hogy szeret emberekkel foglalkozni, könnyen teremt kapcsolatokat, jól kommunikál és kellemes, megnyerő személyiség.  Gondold végig, hogy a fentiek alapján melyik áll hozzád közelebb, és válassz szakmát a saját készségeid, képességeid, preferenciáid szerint!

 

Lehet majd nekem is saját éttermem?

Semmi akadálya! Bár Magyarországon és külföldön is hiányszakma a szakács, a cukrász és a pincér (azaz, ha végeztél, szinte pillanatok alatt találhatsz állást határon innen és túl egyaránt), ha benned vannak vállalkozói ambíciók, akkor természetesen akár saját étteremet is nyithatsz. Iskolánkban ehhez is minden tudást átadunk neked!

Ha már van érettségim, akkor is jelentkezhetek?

ermészetesen igen. Sőt, akkor is, ha nincs, de nem is szeretnél (ez utóbbi esetben ajánljuk figyelmedbe 11 hónapos felnőttképzésünket). Ha úgy döntöttél, hogy a Gourmand Iskolában szeretnéd elsajátítani a szakács/ cukrász/ pincér szakma fortélyait, akkor nincs más dolgod, mint bejönni hozzánk beiratkozni. A részleteket pedig majd személyesen megbeszéljük! Szeretettel várunk!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.