Az élesztőt morzsoljuk 1 dl langyos tejbe, és adjunk hozzá 1-1 kiskanál cukrot, illetve lisztet, majd 15 perc alatt futtassuk fel. Ezután összeforgatjuk a lisztet, a sót, a reszelt citromhéjat és a vaníliás cukrot. Ezt követően kezdjük el dagasztani a tejes élesztőt a cukorral, a tojássárgájával és az olvasztott (de nem meleg) margarinnal. Közben apránként adagolva adjuk hozzá a maradék langyos tejet. Ha ezzel elkészültünk, akkor tegyük félre 1 órára meleg helyre, hogy megkelhessen a tésztánk.
Miután megkelt, borítsuk ki egy lisztes gyúrólapra, és finoman gyúrjuk át, miközben a mazsolát és a citrom-, narancshéjat is hozzáadjuk. Vegyünk elő egy panettone formát, és kenjük ki vastagon margarinnal. Ne keseredj el, ha a konyhaszekrényben nem találsz panettone-formát, hiszen nem Szicíliában élsz 🙂 Bátran helyettesítsd egy sütőbe is helyezhető fazékkal, vagy lábassal (ennek a peremét sütőpapírral teheted magasabbá). Helyezd bele a tésztát, takard le, és ismét hagyd, hogy egy órán át keljen.
Ha ezzel megvagy, akkor kereszt alakban vágd be a tészta tetejét, és előmelegített sütőben 210 süsd °C-on (légkeveréses sütőben elegendő a 190°C) 10 percig. 10 perc elteltével vedd kicsit lejjebb a hőfokot (210°C-ról 180-ra, 190°C-ról 165-re), és hagyd még bent 35 percig. Kend meg a tetejét olvasztott margarinnal, a kereszt alakú bevágásba pedig hints vaníliás cukrot (mehet bátran, ne sajnáld), majd told vissza sülni még 15 percig. Elvileg ennyi idő elegendő a panettone-nak, de villával is megszúrkálhatod, hogy erről megbizonyosodj.
Kellemes panettone-sütést és jó étvágyat kívánunk!