Mit viselj a felvételi beszélgetésen?

Azt, hogy hogyan tudsz a leghatékonyabban bánni a kommunikáció eszközeivel a felvételi beszélgetés során, már néhány hete pontosan leírtuk (ide kattintva tudod megtekinteni). Most itt az ideje, hogy rátérjünk a helyes viseletre.

Nem annyira bonyolult ám a kérdés, mint amennyire első ránézésre tűnik. Pontosan ismerjük ám mi is a „Mit vegyek fel?!” tipusú instant pánik érzését, ami a felvételi beszélgetés reggelén rád tör, ezért szeretnénk egy rövid posztot szentelni ennek a témának. Kezdésnek hadd nyugtassunk meg: senki sem várja tőled, hogy szmokingban, vagy estélyiben; esetleg kényelmetlen makkos- vagy körömcipőben érkezz. Íme a három legfontosabb szempont, amire ha odafigyelsz, biztosan nem lősz majd mellé a ruhád kiválasztásánál.

Legyen kényelmes!

Az első, és legfontosabb, hogy jól érezd magad abban, amit az alkalomra választasz. Ha ugyanos az ing vállban szűk, a nadrág, vagy a szoknya derékban szorít, ha a blúz műszálas és szúr az nagyon kellemetlen perceket szerezhet neked, és biztosan feszengeni fogsz. A lényeg tehát, hogy amit választasz, az minden szempontból kényelmes viselet legyen.

Legyen tiszta!

Érdemes a felvételi beszélgetés előtt néhány nappal kigondolnod, hogy mit szeretnél majd felvenni aznap, és bedobni a mosógépbe akár csak egy gyors, frissítő mosásra. Ha aznap reggel rángatsz ki valamit a szekrény aljából, vagy az ágyneműtartóból, könnyen rossz meglepetés érhet. Például ha felfedezel rajta egy pecsétet, vagy egy foltot – de már idő hiányában kénytelen vagy abban menni – biztosan nem fogod jól érezni magad, és a vizsgán sem tudod a legjobb formádat hozni.

Legyen elegáns!

Közel sem élére vasalt nadrágra, zsabós blúzra, vagy nyakkendőre gondolunk, de ha lehet, azért ne is szakadt farmerben és a bátyádtól örökölt Guns N’ Roses-os pólóban érkezz. Az elegancia a tisztelet jele. Ahogy a tanárok is megtisztelik a diákokat azzal, hogy elegánsan jelennek meg a felvételin, úgy ez a diákoktól is elvárható.

Legyen stílusos!

Nincs szükség uniformisra, nem kell, hogy elrejtsd a tanáraid elől az egyéniséged, hiszen a felvételi beszélgetés célja, hogy megismerkedjünk egymással. Mutasd meg büszkén a stílusod!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.