Így oszd be a pénzed

Ha ezt a bejegyzést olvasod, az máris egy nagyon fontos dolgot árul el rólad, mégpedig, hogy tudatos vagy. Tudatos és felelősségteljes, aki foglalkozik a pénzügyeivel, és szeretné megteremteni a saját anyagi biztonságát. Ez pedig egy remek tulajdonság.

Most elárulunk neked néhány ­­- bár nagyon egyszerűnek látszó, azonban a gyakorlatban időnként nehéz – praktikát, amelyeket, ha néhány hónapon át kitartóan alkalmazol, akkor hamarosan jelentős változást fogsz tapasztalni az anyagi helyzetedet illetően. Számos olyan világhírű, sikeres embert ismerünk, akik nagyon mélyről indultak, és kizárólag maguknak köszönhetik az előrejutásukat. Ők nem születtek gazdag családba, nem hullott az ölükbe a lakásuk, az autójuk, hanem lépésről lépésre haladtak, és átgondoltan építették a karrierjüket, az életüket. Az ő tanácsuk igencsak nyers: bármennyi pénzt is keresel, vagy kapsz, mindig, minden bevételednek tedd félre az 50%-át.

Ilyen egyszerű lenne az egész?

Bizonyos szempontból igen, hiszen ez nem túl bonyolult. Bármennyi pénz is üti a markod, a felét bedobod a malacperselybe. Azonban ez szélsőséges esetekben nehezen tartható, illetve, ha az a fajta ember vagy, aki az összes pénzét elkölti, akkor egyszerre túl nagy változást jelentene, ha ezentúl csak a feléből kellene gazdálkodnod. Tehát, első lépésben inkább próbáld meg ezt. 

Minden bevételed 50%-át az alapkiadásaidra fordítasz (figyelem, az élvezeti cikkek, a cipő, vagy a ruhanemű nem számít alapkiadásnak), 30%-ból finanszírozod a hobbidat (ide sorolható a mozi, vagy más szabadidős tevékenységek, és a fent említett élvezeti cikkek is), és 20% megy a perselybe. Ha ehhez tudod tartani magad, akkor a félretett 20%-ot emelheted előbb 30-ra, majd végül 50-re.

Nagyon jó módszer továbbá, ha naplózod a kiadásaidat. Nem kell feltétlen kockás füzetre gondolni, kiváló applikációk vannak, de használhatod akár a jegyzettömböt is a telefonodon. A lényeg, hogy minden kiadást (a csokitól a kóláig MINDENT) írj fel. Erre azért van szükség, mert néhány napon belül látni fogod, hogy hova folyik el a pénzed. A párszáz forintos tételek nem tűnnek soknak, de összeadódnak, így szinte észrevétlenül akár tízezrekkel is megkurtítják a büdzsét.

Légy kitartó és fegyelmezett. Hidd el, minden szempontból megéri!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.