Először jó alaposan tisztítsd meg, és mosd meg a spenótot, végül pedig hagyd lecsepegni. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymát, és vágd egészen apróra (vagy tedd be az aprítóba). Ha ezzel megvagy, akkor kapcsold be a sütőt, és melegítsd elő 200 fokra.
Forrósítsd fel a vajat, pirítsd meg rajta a hagymát, valamint a fokhagymát. Ezután add hozzá spenótot, és párold meg. Ha kész van, akkor szűrd le tedd félre.
Forrósítsd fel a tejet és keverd el benne a müzlit. Add hozzá a krémsajtot, a szerecsendiót, valamint ízlés szerint sózd és borsozd meg.
Fogj egy tűzálló tálat, önts bele egy kevéske sajtszószt, és fektess rá egy sor tésztalapot. Erre jöhet egy réteg spenót, majd ismét a tészta, és így tovább, amíg elfogynak. A tetejére öntsd rá a maradék sajtszószt, szórd meg reszelt sajttal, és 45 percre tedd be a sütőbe.