Mindennapi környezetvédelem

A környezetvédelem igen aktuális téma napjainkban, világszerte egyre nagyobb figyelem övezi, és sorra látnak napvilágot jobbnál jobb törekvések, hogy hogyan csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat. Ebben a bejegyzésben olyan, mindennapi praktikákat osztunk meg veletek, amelyekre ha odafigyeltek, azzal bizony ti is sokat tehettek bolygónk védelméért.

Vigyél szatyrot a vásárláshoz

Ha vásárolni indulsz akkor gondoskodj róla, hogy legyen nálad saját bevásárlószatyor. Egyrészt, környezetünk nagyon hálás lesz érte, ha nem gyarapítod a hulladék mennyiségét feleslegesen nejlon szatyrokkal. Másrészt, miért is költenél minden vásárlás alkalmával új szatyorra? Harmadrészt, nagyon divatos, stílusos, design szövettáskákat lehet ám kapni, amivel te is sokkal jobban mutatsz, mint egy-egy áruházlánc saját, logózott reklámszatyrával. Végül is, ha belegondolsz, a Tesco nem fizet neked a marketingért, akkor miért is reklámoznád őket?

Kerüld a túlvásárlást és a pazarlást

Csak azt vedd meg, amire valóban szükséged van, legyen szó akár élelmiszerről, akár ruházati cikkről, vagy bármi másról. Ha csak azért veszel meg valamit, mert akciós, és ennyiért nem lehet otthagyni, azzal csak a jól kalibrált marketinggépezet tökéletes alanyává válsz; bedőlsz a reklámnak, és költöd a pénzed. Állj ellen a manipulációnak, és vásárolj tudatosan!

Takarékoskodj

El szoktad zárni a csapot, amíg fogat mosol, vagy közben is folyatod a vizet? Most persze mondhatod, hogy nem az a pár deci víz fogja megmenteni Földünket a pusztulástól, de képzeld el, ha holnaptól erre mindenki a világon odafigyelne, azzal milyen hatalmas mennyiségű, tiszta ivóvizet spórolhatnánk!

Vond be a családod és a barátaidat is

Nem kell egyedül játszanod az ökohuszárt, sőt! Annál jobb, minél többen csatlakoznak hozzád! Nyugodtan „fertőzd meg” a szüleidet, tesóidat, barátaidat is a környezettudatos attitűddel, és máris nem te leszel az egyetlen, aki igyekszik tudatosan élni. Minden elhatározás szebbé és nemesebbé válik, ha közösen képviseljük, és minden célhoz vezető út kellemesebb, ha nem egyedül megyünk végig rajta! Az, hogy ezt a bejegyzést elolvastad, azt jelenti, hogy a környezettudatos életmód számodra sem idegen. Nos, akkor itt az ideje tenni is valamit!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.