Immunerősítő gyógyteák

Abban biztosan egyetértünk, hogy minden betegség legfontosabb és leghatásosabb ellenszere a megelőzés, ami fertőzések és vírusok esetén elsősorban az immunrendszer erősítését jelenti. Éppen ezért gyűjtöttünk össze nektek néhány gyógynövényt, amiből szuper, immunerősítő gyógyteákat főzhettek!

Csipkebogyó

A csipkebogyó magas C-, valamint A-, K-, B vitamin tartalmának köszönhetően került listánk élére. Ne felejtsétek el, hogy a csipkebogyót nem forrázzuk, hanem hideg áztatással készítünk teát belőle!

Menta

Az illóolajokban, mentolban, amentonban és karvonban gazdag mentát baktériumölő hatása miatt azért is kedveljük, mert segít a legutak tisztításában, továbbá flavonoidokat is tartalmaz, és könnyíti, gyorsítja az emésztést.

Kakukkfű

A kakukkfű teát többnyire köhögés esetén szoktuk javasolni. Magas a timol és a karvakol tartalma, illetve intenzív fertőtlenítő hatással bír.

Citromfű

A szintén flavonoidokban gazdag citromfű egyéb jó tulajdonsága, hogy rozmaringsavat és cseranyagokat tartalmaz, így akár a már kialakult megfázás kezelésére is használható. Mindemellett pedig segíti az izzadást, és nyugtatóan hat az emberre.

Kamilla

A magas glikopén tartalmú kamillatea segít csökkenteni a szervezetben kialakult gyulladást, és jó hatással van a fehérvérsejtek működésére is.

Málnalevél

C-, A-, E- és B vitaminban gazdag, és jelentős a vas, kalcium és magnézium tartalma is. Szintén hideg áztatással készítsünk teát málnalevélből; ne forrázzuk le.

Gyömbér

Különleges ízvilága miatt ez az egyik kedvencünk! A benne lévő gingerolnak és sogaolnak köszönhetően a gyömbér is gyulladáscsökkentő hatású, illetve serkenti a vérkeringést és hatékony segítséget nyújt a fertőzésekkel szembeni küzdelemben; növeli szervezetünk ellenállóképességét.

Bármelyikre is esik a választásod, a gyógytea hatását mézzel és citrommal tovább fokozhatod. Az immunerősítő gyógyteát célszerű kúra jelleggel fogyasztani, hogy folyamatos támogatást nyújthasson a szervezetünknek. Tehát, egy-egy bögre nem elegendő, rendszeresen kell innunk, akár a napi rutinba is beépíthetjük.

Fordítsunk kiemelt figyelmet egészségünk megőrzésére, óvjuk és erősítsük immunrendszerünket, és figyeljünk oda a családtagjainkra (kiváltképp idősebb rokonainkra is)! Ha Neked is van egy-két jól bevált gyógytea recepted, akkor oszd meg velünk kommentben, vagy Facebook üzenet formájában, hogy a többiekhez is eljusson!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.