Így tanulj a karanténban

A digitális oktatás teljesen új, speciális helyzet elé állít most mindannyiunkat. Azt szeretnénk, ha minél könnyebben vészelnétek át ezt az (átmeneti!) időszakot, ezért összeállítottunk Nektek egy rövid listát azokról a dolgokról, amelyek segíthetnek.

Ha az ember az egész napját otthon tölti, akkor bizony nagy a kísértés, hogy össze-vissza sannosljon, pizsamában flangáljon, vagy esetleg fel se keljen az ágyból. Sőt! Tekintve, hogy a digitális órákon online; laptop, okostelefonon, illetve tablet használatával vesz részt, hajlamos ez alatt az idő alatt is elnyúlni a fotelban, vagy a kanepén. És bár ez igen kényelmesnek tűnik, nem túl jó ötlet. Azt is eláruljuk, hogy miért.

Ne az ágyban tanulj

Az ágyad eddig is a pihenés, a relaxálás színtere volt, és nagyon fontos, hogy az is maradjon. Nem érdemes ágyban fekve tanulni, mert kevésbé fogsz tudni összpontosítani a tananyagra, mintha odaülnél az íróasztalhoz.

Őrizd meg a napi rutint

Attól még, hogy most otthonról tanulsz, nem szabad elengedned magad. A napi rutin fontos támpont az elméd számára, ezért törekedj rá, hogy most is tudd tartani. Indítsd pontosan úgy a reggeleket, ahogy eddig!

Ne lófrálj pizsamában

Természetesen nem kell otthonra szoknyát vagy szmokingot öltened, egy kényelmes melegítőnadrág is tökéletesen megteszi, de ne legyél egész nap abban a ruhában, amiben aludni szoktál.

Tarts szüneteket

Az iskolában sem véletlenül vannak szünetek az órák között; kell egy kis pihenőidő, amikor az elméd felfrissülhet. Mit szoktál csinálni ilyenkor? Beszélgetsz a barátnőiddel, barátaiddal, iszol egy teát, eszel egy sütit, esetleg mozogsz egy kicsit? Tedd ezeket otthon is!

Beszélgess, csetelj, videócsetelj

Az, hogy most otthon kell maradnunk, nem jelenti a világtól való teljes elzárkózást. Az órák között, vagy tanítás után kommunikálj az osztálytársaiddal online! Tudtad például, hogy a Facebook messengeren csoportos videóhívást is lehet indítani? Így minden résztvevő látja egymást, ami már majdnem olyan, mintha találkoztatok volna.

Ha neked is vannak ötleteid, hogy mivel lehet kellemesebbé tenni ezt az időszakot, vagy hogyan lehet hatékonyabbá tenni a digitális tanulást, akkor oszd meg velünk kommentben, vagy üzenetben!

#maradjotthon #tartski #vigyázzunkegymásra #digitálistanulás

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.