Ezért ne böngészd folyamatosan a híreket

Most tényleg szörnyen nehéz megállni, de ne olvass egyfolytában híreket!

A koronavírus járvány hatására sajnos egyértelműen csökken az emberek biztonságérzete. Nem tudhatjuk, hogy meddig tartanak a korlátozások, ahogy azt sem, hogy mi lesz a megoldás a világjárványra és a gazdasági problémákra. Egyre bizonytalanabbnak és kiszolgáltatottabbnak érezzük magunkat; egyeseken napról napra jobban elhatalmasodik a félelemérzet.

Akár egy rémálom

Maszkot és kesztyűt veszünk, ha el kell hagynunk az otthonunkat, az utcán sétálva igyekszünk két méter távolságot tartani a többi embertől, és a bevásárlásból hazatérve egy órán át törölgetjük hipós ruhával az élelmiszereket, tisztasági cikkeket… Az életünk fenekestül felfordult, és minden erőnkkel próbálunk alkalmazkodni az új helyzethez, miközben másra sem vágyunk, mint visszakapni a hétköznapjainkat.

Információfüggőség

Reggelente, közvetlenül ébredés után végigpörgetjük az általunk követett hírportálokat, azt remélve, hogy találunk akár csak egy pozitív félmondatot, amibe belekapaszkodhatunk; ami egy kis reményt ébreszthet bennünk. Délelőtt százszor frissítjük a Facebookot, hátha új információba botlunk a járvány kapcsán. És biztos, ami biztos, elalvás előtt azért még egyszer átolvassuk a híreket (miután megnéztük a híradót)…

Ezt ne csináld

Természetes reakció, ha próbálsz minél több információhoz jutni, azonban kifejezetten káros, ha folyvást hírek olvasásába temetkezel. Egyrészt, mert nincs percről percre új hír a nap alatt, másrészt pedig azért, mert sajnos a médiában (elsősorban a közösségi oldalakon) igen sok a fals információ. Harmadrészt, és talán ez a legfontosabb, az állandó böngészéssel csak még mélyebb kétségbeesésbe és bizonytalanságba taszítod önmagad.

Persze fontos, hogy tájékozódj, és hogy képben legyél a legfontosabb tudnivalókkal, de ez nem azt jelenti, hogy egész nap hírekre kell vadásznod a világhálón. Próbálj inkább több időt tölteni a családoddal, meditálj, mozogj, haladj a tanulással, olvass, keress egy jó filmet, ami segít kikapcsolni az agyad, vagy videóchatelj a barátaiddal.

Hidd el, könnyebben át fogod vészelni ezt a speciális helyzetet, ha (a világ eseményeinek szüntelen nyomon követése helyett) inkább önmagadra és családodra fordítod a figyelmed.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.