Kedvencünk, a gyömbér

A gyömbér az egyik legkedveltebb gyógyhatású fűszernövény, mellyel akár teát, limonádét is ízesíthetünk, de mediterrán jellegű főételek, sőt: mézeskalács készítése során is használhatjuk. Olyan, a szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat tartalmaz, mint az A, C, E, vagy a B vitamin, illetve kiemelkedően magas a magnézium, a foszfor, a kálium, a vas és a cink tartalma is. A gyömbérről már az első, híres kínai füvészkönyvben, a Pen Cao Csing-ben is írnak, mi több, egyenesen gyógyszerként hivatkoznak rá.

Milyen panaszok esetén segít a gyömbér?

A gyömbérről úgy tartják, hogy sok-sok pozitív tulajdonsága miatt érdemes akár naponta fogyasztanunk. Lássuk, milyen panaszok kezelésében válik hasznunkra!

A gyömbér gyulladásgátló és antioxidáns hatása miatt számos egészségügyi probléma esetén hatékony segítséget nyújthat a számunkra. Rendszeres fogyasztásával ellenállóbbá tehetjük szervezetünket a fertőzésekkel szemben, és hamarabb leküzdhetjük a megfázás okozta panaszokat, valamint a torokfájást és a köhögést is.

A benne található B vitaminnak köszönhetően bizonyítottan csökkenti a hányingert, és tengeribetegség esetén is alkalmazhatjuk. Kiváló gyógymód továbbá az izmok megerőltetése után érzett izomláz enyhítésére, illetve csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát is. Mindezek mellett segít optimális szinten tartani a koleszterinszintet, és serkenti szervezetünk anyagcsere folyamatait is, azaz, akár emésztési zavarokat is kezelhetünk vele. A legújabb kutatások szerint serkenti az agyműködést is.

Próbáld ki, tarts gyömbér kúrát!

Tarts egy hónapig gyömbér kúrát, azaz, ügyelj rá, hogy valamilyen formában minden nap fogyassz gyömbért! Hamarosan magadon is tapasztalni fogod a pozitív változásokat:

  • Energikusabb, hatékonyabb leszel.
  • Javulnak a kognitív funkciók, csökken a reakcióidő.
  • Gyorsabb lesz az anyagcseréd.
  • Ellenállóbb lesz az immunrendszered.

Ezekhez persze nem szükséges nyersen csócsálgatnod, bátran használhatod a sütés, főzés során is! A kínai ételek készítése során rendszerint használunk fűszerként gyömbért, de például a répatortát is feldobhatod vele, a frissítő, nyári limonádéról nem is beszélve! Légy kreatív, kísérletezz bátran, ha pedig valami igazán jól sikerül, akkor ne habozz, oszd meg velünk kommentben!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.