A tökéletes limonádé titka

Egyetlen buliról, kerti party-ról, vagy baráti összejövetelről sem hiányozhat a frissítő nyári nedű, azaz a limonádé! Azonban, ha igazi különlegességre vágysz, akkor vétek a megszokott cukor-citromlé-víz kombónál maradnod. E heti bejegyzésünkben eláruljuk Neked, hogy mivel tuningolhatod fel a limonádét!

Valójában a kérdés nem túl bonyolult, hiszen a limonádé szinte bármilyen gyümölcsöt (sőt, még néhány zöldségfélét) és elbír, tehát a kérdés csupán az, hogy a Te ízlésednek melyik felel meg leginkább.

Készíts cukorszirupot!

Fogj egy bögre vizet, önts bele egy bögre cukrot, és melegítsd addig, amíg a cukor elolvad és sziruppá áll össze. Ha ezzel megvagy, akkor tedd félre, hogy kihűljön.

Válogass gyümölcsöket a limonádéhoz!

Kiválóan megfelel például a málna, vagy a dinnye. Miután jól megmostad a gyümölcsöket, villával, kézi mixerrel, vagy botmixerrel pépesítsd, és passzírozd át kislyukú szűrőn.

Ha ezzel is elkészültél, akkor fogj egy vidám, formatervezett kancsót, öltsd bele a cukorszirupot, add hozzá a gyümölcsök levét, és ízlés szerint öntsd fel hideg vízzel. Ha gondolod, néhány órára a hűtőbe is beteheted, hogy kellemesen összeérjenek az ízek!

Milyen gyümölcsöket használhatsz még?

A málnán és a dinnyén kívül remek limonádé készíthető például bodzából is. Alaposan mosd meg (és rázogasd is meg) a bodzaleveleket (nehogy véletlenül bogár maradjon rajta), és helyezz rájuk karikára vágott citromot. Öntsd fel vízzel, hagyd egy napig állni, majd szűrd le. Szintén használhatsz cukorszirupot, de ha a természetes megoldások híve vagy, akkor ízesítheted mézzel is.

A limonádé nagyon pikáns lesz, ha reszelsz bele egy kis gyömbért (ráadásul sok-sok vitamin is van benne), illetve feldobhatod lime-mal, a bátrabbak pedig akár uborkával is! Ami az esztétikumot illeti, nagyon jól mutat a pohár szélén pár citromkarika, vagy egy-egy szem eper, és nagyon hangulatos színes jégkockákat is lehet ám kapni (műanyagból készülnek, így nem olvadnak el, és többször is használhatóak). A szuper ízletes party-limonádékat a családod és a barátaid is nagyon fogják értékelni!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.