Így szokj le a gyorskajáról

Floridai kutatók patkánykísérletekkel már évekkel ezelőtt bebizonyították, hogy a gyorskaja (közismert angol nevén junk food) a heroinhoz hasonló függőséget képes okozni. Azt, hogy ki a függő, és ki nem az, mindenki döntse el maga; viszont az teljesen egyértelmű, hogy a gyorséttermi ételnek számos káros hatása van a szervezetre. A teljesség igénye nélkül, ilyen például a sokat emlegetett elhízás (annak minden velejárójával), a puffadás, vagy éppen a szürke, ráncos, idő előtt öregedő bőr. Ha szeretnéd megelőzni ezeket, és inkább leállnál a hamburger- és pizzafogyasztással, akkor olvasd el a bejegyzésünket, mert most 5 remek tippet kapsz tőlünk, hogy hogyan csináld!

Süss, főzz egészségesen!

Ha magunk választjuk ki a receptet, szerezzük be a hozzávalókat, és készítjük el az ételt, az bizony nem más, mint egy kreatív alkotófolyamat, ami sok motivációt rejt, és remek programot nyújt. Ráadásul, ha a barátainkkal, vagy a családunkkal fogyasztjuk el a saját készítésű ebédet, vacsorát, akkor az elismeréseket is begyűjthetjük, ami biztosan további kísérletezésre sarkall majd.

Ismerj meg új ízeket!

A gyorsétterem-láncok egyik leginkább kecsegtető előnye, hogy mindegyikben pontosan ugyanaz a kínálat és ízvilág fogad. Tehát, nem kell kockázatot vállalnunk, hogy az étel ízlik-e majd, hiszen azt kapjuk, amit várunk, amit ismerünk. Ez az előny viszont egyben hátrány is, hiszen rengeteg újdonságból kimaradunk. Ha szeretnéd elhagyni a gyorskaját, akkor légy bátor, és fedezz fel új ízeket!

Ne gyorsétterembe szervezd a találkozókat!

Ha iskola után, vagy hétvégén találkozol a barátaiddal, akkor ne egy gyorséttermet jelöljetek meg helyszínként. Menjetek inkább egy hangulatos kávézóba, vagy cukrászdába. Ha ott vagy a „tűzközelben” akkor ugyanis sokkal könnyebben elcsábulsz egy hamburgerre, vagy egy fánkra.

Csatlakozz online influenszerekhez!

Keress néhány egészségtudatos youtubert, kövess be pár influenszert az Instán, vagy csatlakozz ilyen jellegű Facebook csoportokhoz! Meglátod majd, milyem sok inspirációt fogsz meríteni egy-egy támogató közösségből, és az sem utolsó szempont, hogy minden kérdésedre választ kapsz!

Jutalmazd magad!

Már egy hete nem ettél hamburgert? Akkor itt az ideje egy apró ajándéknak tőled neked! A pozitív megerősítés nagyon fontos, ezért méltóképp ünnepeld meg a nagyobb mérföldköveket!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.