Világbajnok gofri- így készítsd el!

Bizonyára te is nagyon kedveled a gofrit, de lehetséges, hogy még egyszer sem próbáltad meg magad elkészíteni. Hiszed, vagy sem, a gofri még a palacsintánál is sokkal egyszerűbb és gyorsabb! Ráadásul igen sokféleképpen ízesítheted, tehetsz rá pudingot, csokiöntetet, eheted gyümölcsökkel, vagy akár fagyival, tejszínhabbal is. Lássuk, hogyan készíthetsz gofrit otthon mindössze 10 perc alatt!

Mire lesz szükséged a gofrihoz?

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg cukor (vagy xilit, eritrit)
  • 2 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek vaj (vagy margarin)
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só

Így készítsd a gofrit

Válassz egy nagyobb tálat, és tedd bele a lisztet meg a sütőport. Egy másik tálba üsd bele a tojásokat, add hozzá az előre kimért cukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat, majd ezt dolgozd össze alaposan a liszttel valamint a sütőporral. Tegyél bele egy csipet sót. Akkor van készen, ha már nincsenek benne csomók, azaz, teljesen homogén tésztát kaptál.

Kend ki olajjal a gofrisütő tetejét és alját, nehogy sütés közben odaégjen vagy leragadjon a tészta. Egy átlagos merőkanállal merd a sütőbe a gofritésztát, majd süsd, amíg aranybarna nem lesz (ez nagyjából 4 percet vesz igénybe). Kész is van a házi gofri!

Mivel ízesítheted?

Bátran tehetsz rá epret, málnát, áfonyát, vagy más bogyós gyümölcsöket, de akár házi sárgabarack lekvárral is feldobhatod. A gofri nagyon finom akár vanília pudinggal is (és a puding elkészítése sem túl időigényes folyamat). Ha kedveled a banánt, akkor szeletelj bele egyet a gofri tésztájába, még a sütés előtt.

Gluténmentes változat

Ha érzékeny vagy a gluténra, akkor sem kell elkeseredned, hiszen a gofri gluténmentes verzióban is elkészíthető. Hagyományos finomliszt helyett használj gluténmentes lisztet. A végeredmény így is pontosan ugyanolyan finom lesz! A gofrit elkészítheted reggelire, vagy akár uzsonnára is, sőt! Akár az esti filmnézéshez is tökéletes csemege (és sokkal kevésbé egészségtelen, mint a különféle csipszek).

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.