Takarékos iskolakezdés

Ha esetleg arra vetemednél, hogy tételesen összeírd és összeadd, hogy mennyibe is kerül az iskolakezdés, akkor szinte biztosan gutaütést kapnál… Vannak a szabad szemmel jól látható, nagyobb tételek, mint például az iskolatáska vagy a könyvek, és vannak az „apróságok” (írószerek, vonalzó, festékek) ami esetleg filléres dolgoknak tűnhetnek, de mint tudjuk, sok kicsi sokra megy. Ebben a bejegyzésünkben most eláruljuk neked, mit tehetsz, hogy az iskolakezdés ne terhelje meg nagyon a családi kincstárat.

Van, amiből nem érdemes drágát venni

A tollak, a ceruzák és a vonalzók mind- mind fogyóeszköznek minősülnek. Egyrészt olyanok, mint a kopóalkatrészek az autóban (szó szerint elkopnak), másrészt ezeket hajlamosak vagyunk elveszíteni. Ezekből tehát nem érdemes drágát venni.

 

Van, amibe érdemes fektetni

Ilyen például az iskolatáska vagy a tolltartó. Ha ugyanis jó minőségű táskát veszel, az hosszú évekig kiszolgál, így nem kell évről évre beruháznod egy újba. A lényeg, hogy olyat válassz, ami praktikus és illik a stílusodhoz, így minden bizonnyal jövőre és azután is szívesen hordod, használod majd.

Mi a helyzet a bútorokkal?

A tanulósarok kialakítása nagyon fontos, hiszen kell egy zug, ahol csendben, nyugalomban írhatsz házi feladatot, olvashatod a kötelező irodalmat és felkészülhetsz a dolgozatokra. Ehhez pedig szükséged lesz egy masszív asztalra és egy kényelmes székre; esetleg egy asztali lámpára is. Bár szörnyen kecsegtető, hogy elzarándokolj egy nagyobb bútoráruházba (esetleg svéd testvéreinkhez), de jobban jársz, ha előtte inkább körbenézel a neten.

Ha mindenképpen új holmit szeretnél, akkor első körben látogass el az ár-összehasonlító oldalakra (Árgép.hu, Olcsóbbat.hu), hogy felmérd a kínálatot. Ha viszont megelégszel egy jó állapotú, használt (esetleg újszerű) bútordarabbal, akkor pedig böngéssz kicsit a Jófogás.hu-n, vagy a Vatera.hu-n. Ezeken kívül remek Facebook csoportok vannak, hol használt bútorokat (vagy éppen könyveket) lehet potom áron vásárolni. Ismered például a Facebook Marketplace-t? Azon a felületen még kulcsszóra is tudsz keresni. Ráadásul néhány eladó még azt is vállalja, hogy segít a szállításban!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.