Tegyél minden száraz hozzávalót egy nagyobbacska tálba, és jól szitáld össze. Ha szépen elkeveredtek egymással, akkor add hozzá a tojást, és öntsd bele a cappuccinót. Tiszta kézzel alaposan dolgozd össze a tésztát. Akkor van kész, amikor már teljesen homogén az állaga. Ha ezzel megvagy, akkor gyúrj belőle hengert (vagy hengereket, a tészta mennyiségétől és a tepsid méretétől függően).
Helyezz sütőpapírt a tepsibe, és fektesd rá a tésztahengereket. Állítsd a sütőt 180 fokra, és süsd fél óráig a sütit. Fél óra elteltével vedd ki a sütőből, és miután kicsit hűlt, vágd szeletekre. A szeleteket tedd vissza a tepsibe, és helyezd vissza nyolc percre a sütőbe, hogy mindkét oldaluk átsüljön (négy perc után forgasd meg). Miután megsült, tedd félre, hogy kihűljön, és már fogyaszthatod is!
Ha úgy tartja kedved, természetesen a mandulát akár dióval, vagy kesudióval is helyettesítheted, és klasszikus csoki helyett is használhatsz fekete- vagy fehércsokit. Ha a sütiből gyerekek is fognak enni, akkor pedig a cappuccino helyett tehetsz bele maci kávét (vagy akár teljesen el is hagyhatod). Nyugodtan módosíts a fenti recepten, kíséletezz a saját szád íze szerint, bátran vidd bele a kreativitásodat!