Így (ne) tetováltass

Régóta ábrándozol egy tetoválásról, ami kifejezi a személyiséged? Bizonyára ismered már a pro és kontra érveket. Nyilván vannak olyanok, akik szerint jó ötlet megcsináltatnod, és akadnak olyanok is, akik mindent elkövetnek, hogy lebeszéljenek róla. Valószínűleg már tele a padlás az alábbiakhoz hasonló kérdésekkel:

Jól meggondoltad? Örökre szól!

Hogy fogsz kinézni hetven évesen, tetoválással?

És ha majd nem vesznek fel egy munkahelyre miatta?

A végtelenségig lehetne sorolni ezeket a frázisokat. Ezért mi inkább adnánk néhány jó tanácsot, hogy lehetőség szerint ne bánd meg később a tetoválásodat…

Lássuk a számokat!

Ma már az emberek csaknem 40%-a visel a testén valamilyen ábrát, így ha a tetoválást polgárpukkasztásnak szánod, akkor célszerű más irányba gondolkodnod, ez ugyanis már önmagában senkit sem pukkaszt. Ellenben, a tetováltak 75%-a legalább már az egyik tetoválását megbánta, ami azért igencsak elgondolkodtató.

A önkifejezés eszköze

Ha azért szeretnél tetoválást, mert úgy érzed, hogy ezzel kifejezheted a személyiségedet, akkor hadd tegyek emellé a gondolat mellé egy másikat. Az, ahogyan öltözöl, amilyen ékszereket, kiegészítőket viselsz, ahogyan megszólalsz, vagy akárcsak jársz az utcán – egytől egyig kifejezi a személyiségedet. Megfordítom; gyakorlatilag nem tudsz olyat tenni vagy mondani, amivel ne a személyiségedet fejeznéd ki. Miért éppen egy, a testedre varrt ábra kellene még hozzá…?

Ha a tetoválás mellett döntesz, akkor fontold meg az alábbiakat:

Hova csináltatod?

Egy kutatás szerint a felkaron, a hát felső részén, a csípőn és az arcon viselt mintát bánják meg a legtöbben. Olyan testtájat keress, amit a legkisebb valószínűséggel fogsz később bánni. Emellett azt is vedd számításba, hogy vannak olyan részek, ahol a tinta könnyebben, gyorsabban kikopik; ilyen például a kézfej vagy a könyök.

Mit csináltatsz?

Ne a Pinteresten nézelődj; ha már tetoválást csináltatsz, válassz valami egyedi mintát, ami tényleg illik hozzád.

Mikor csináltatod?

A „most” általában rossz válasz, ugyanis a spontán tetoválást bánja meg a legtöbb ember. Ha megvan az elhatározás és a minta, akkor hagyd pihenni (akár hónapokig) is, mielőtt betérsz egy szalonba. Így tesztelheted, hogy nem csupán egy múló hóbortról van-e szó.

Hol csináltatod?

A város tele van tetoválószalonokkal, de mielőtt kiválasztod a megfelelő helyet, nézz utána az ott dolgozó művésznek; tekintsd meg az eddigi munkáit és olvasd el a róla szóló véleményeket a neten.

Végül, de nem utolsó sorban: bármilyen mintát is választasz, számolj vele, hogy azzal nem csupán „kifelé”, hanem „befelé” is kommunikálsz, azaz: a minta visszahat rád. Valamilyen érzéseket kelt majd benned, inspirál, megmosolyogtat, nosztalgikus hangulatot idéz, rosszabb esetben elszomorít. Nagyon komolyan gondold át, hogy a választott rajzot milyen érzés lesz életed hátralévő részében, a nap 24 órájában viselni.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.