5 tipp, hogy kitartóbb legyél

Veled is megesett már, hogy hatalmas elánnal vetetted bele magad valamibe, azonban később elpárolgott a lelkesedésed, és félbehagytad azt? Például elhatároztad, hogy megtanulsz gitározni, vagy hetente egyszer jógázni fogsz, és néhány hét múlva egyszerűen feladtad? Ne aggódj, ez mindenkivel megesik. Gyakran azonban csak a megfelelő motiváció hiányzik ahhoz, hogy meg tudd őrizni a kezdeti lelkesedést, és ne hagyd abba, amit elkezdtél. Ebben a bejegyzésünkben pontokba szedtük neked a legjobb motivációs tényezőket.

Legyenek rövidtávú céljaid

A hosszú távú cél szép dolog, de nem mindig segít át a kezdeti nehézségeken. Ha például elhatározod, hogy hetente kétszer futni fogsz, akkor ne feltétlenül a maraton lebegjen a szemed előtt, inkább tűzz ki apróbb célokat, így nem marad el a folyamatos sikerélmény.

Jutalmazd magad

Ha sikerült elérni a célodat, akkor jutalmazd meg magad. A jutalom lehet egy csoki, egy új könyv, egy táska, illetve gyakorlatilag bármi, amivel örömet szerzel magadnak. A jutalom segít tudatosítani a saját sikereidet, önmagad elismerése pedig egyenes út ahhoz, hogy mások is elismerjenek.

Légy fegyelmezett

Ne keress kifogásokat, mert azok nem visznek előbbre. Ha elhatároztad, hogy ünnepelt író leszel, akkor írj, jegyzetelj folyamatosan, akár a telefonod jegyzeteibe. Foglalkozz ezekkel a kis írásokkal, alakítgasd, polírozgasd, csiszold! Sokkal jobb, mintha évekig ölbe tett kézzel várod a nagy ötletet, a mindent elsöprő ihletet, gondolatot.

Érezd jól magad

Gondoskodj róla, hogy jól érezd magad a tevékenység közben. Rá akarod venni magad, hogy rendszeresen eljárj úszni? És mi az, amitől az úszás még jobb élmény lenne a számodra? Egy új fürdőruha esetleg; vagy inkább az tenné teljessé az élményt, ha egy barátnőd, barátod csatlakozna hozzád és ketten mennétek? Találd ki, hogy mitől éreznéd igazán jól magad, és ha ez megvan, akkor hidd el, a motivációd sem fog lankadni.

Számolj le a hihetetlenekkel

Mindig lesz, aki ki fog nevetni, vagy nem veszi komolyan az elhatározásodat. Nos, ők azok az emberek, akiknek a véleményével egy percig sem kell foglalkoznod. Ne hagyd, hogy mások kétkedése a kedved szegje!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.