Így dobd fel otthon az íróasztalod

Unalmas az íróasztalod, és nincs kedved leülni házit írni, tanulni? Ebben a bejegyzésünkben összegyűjtöttünk néhány filléres praktikát, amivel sokkal stílusosabbá varázsolhatod a tanulósarkodat! Ráadásul, egy kis vérfrissítés, egy kis megújulás sosem árthat. Íme, 5 szuper tipp, ha változtatnál a megszokott környezeten!

Növények

Számos kutatás bizonyítja a növények emberekre gyakorolt pozitív hatásait. Egy-egy szép cserepes növény akár önmagában is képes otthonossá varázsolni a teret, ha pedig lelkiismeretesen gondozod, és cserébe hoz neked pár virágot, akkor biztosan nagyon fel leszel dobva! Ha tartasz tőle, hogy elfelejtenéd meglocsolni, akkor válassz olyat, ami kevés vizet kedvel (ilyen például a zámia, vagy az anyósnyelv).

Csobogó

Ne hatalmas szökőkútra gondolj, csak egy kis csobogóra, ami elfér az asztalod szélén. A víz morajlása kellemes háttérzajt nyújt a tanuláshoz, a párolgás pedig megakadályozza, hogy a szoba levegője túl száraz legyen.

Felírótábla

Nagyon sokféle anyagból, sokféle formában és színben vásárolhatunk felírótáblákat, így mindannyian megtaláljuk azt, ami a szoba stílusához a legjobban passzol. A tábla lényege, hogy felírod rá az elvégzendő feladataidat, majd ha végzel eggyel, akkor azt letörlöd. Hidd el, nagyon jó érzés látni, ahogyan fogynak a táblán a feladatok. Persze fotókat, vagy más emlékeket (például mozijegyet) is kitehetsz a táblára, így a számodra kedves emlékek mindig szem előtt lesznek.

Lámpa

Funkcióját tekintve sem mindegy, hogy milyen lámpa van az asztalodon. Ha ugyanis nem megfelelő a fénye, az rontja a látásod. Válassz olyan lámpát, ami egyrészt a megfelelő fényt biztosítja a tanuláshoz, másrészt illik az asztalodra.

Kiegészítők

Ebbe a kategóriába sok minden belefér, a tollaktól kezdve a post it-eken át egészen a mappákig, irattartókig. Nem mindegy ugyanis, hogy milyen tollal írunk, mindenkinek szüksége van néhány favoritra. Ez alatt természetesen nem méregdrága tollakat értünk, sokkal inkább olyat, ami kézre áll, kényelmes írni vele, vagy jópofa és öröm ránézni. Ezek az apróságok sokat számítanak, hiszen ezek képesek igazán otthonossá tenni a tanulósarkot!

 

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.