A bűvös kérdés fontos döntés előtt

Az életünk időről időre komoly döntés elé állít bennünket. Ilyenkor általában tanácsot kérünk a családtagjainktól, barátainktól, illetve olyan emberekkel beszéljük meg a kérdést, akik véleménye fontos a számunkra. De amellett, hogy kikérjük mások tanácsát, ugyanilyen fontos, hogy mi magunk is átgondoljuk a helyzetünket, és külső inputok nélkül mérlegeljünk.

Van egy kérdés, ami ebben sokat segít nekünk.

Ha most valami mágikus varázsigére gondolsz, akkor ki kell, hogy ábrándítsalak, ez ugyanis a lehető legegyszerűbb kérdés, amit ilyen helyzetekben feltehetsz magadnak. Nem is igazán a kérdés a lényeg, hanem az a gondolatsor, amit beindít majd az elmédben. Ez pedig nem más, mint a (kisgyerekek kedvence), a nagyon is súlyos és bűvös MIÉRT.

  • Miért szeretném én ezt?
  • Miért vágyom rá?
  • Miért ragaszkodom hozzá annyira?
  • Miért nem tudom elengedni?
  • Miért félek tőle?

Miután feltetted magadnak a kérdést, hagyd szabadon szárnyalni a gondolataidat; engedd, hogy az asszociációs folyamat elragadjon. A miértre adott válaszod lehetséges, hogy sok-sok további kérdést felvet majd, neked pedig az a dolgod, hogy mindre válaszolj.

De vigyázz, mert ha nem vagy teljesen őszinte magadhoz, akkor könnyedén félrevezetheted, tévútra viheted saját magad. Ezért ügyelj rá, hogy mindig az igazat válaszold magadnak (hiszen úgysem hallja senki más). Így olyan összefüggésekre, olyan belső motivációs tényezőkre bukkanhatsz, ami nagyban hozzájárul ahhoz, hogy helyes döntést hozz az adott helyzetben.

A másik fontos kérdés, amit érdemes megvizsgálnod, hogy az adott vágyad valós-e; valóban a tiéd-e. Tényleg te szeretnéd azt a bizonyos valamit, vagy esetleg külső tényezők hatására gondolod úgy, hogy szükséged van rá? Manapság minden szociális csatornán mások sikereivel szembesülünk, és ennek hatására gyakran érezhetjük magunkat irigynek, és hajlamosak vagyunk azt képzelni, hogy „ami neki van, az engem is boldoggá tenne”, de ez nem mindig igaz. Ebben sokat segít a megfelelő önismeret, és az egyéni célok kitűzése, hiszen ez a későbbiekben fontos mérceként szolgálhat, és segít bennünket a helyes úton tartani a céljaink felé.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.