Immunerősítő szupergyümölcsök

A téli időszakban nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű vitamint fogyassz, ezért összegyűjtöttük Neked az öt legegészségesebb gyümölcsöt. A természetes forrásokból (zöldségekből, gyümölcsökből) szerzett vitaminokat, ásványi anyagokat és tápanyagokat nem pótolhatják a különféle vitaminkészítmények, ezért érdemes rá odafigyelned, hogy minden nap egyél gyümölcsöt!

Banán

A banánról az a tévhit járja, hogy valódi kalóriabomba, pedig egyáltalán nem vészes a kalóriatartalma. Cserébe sok káliumot és rostot tartalmaz, ami segíti a jótékony bélbaktériumok működését (és mint tudjuk, az egészség a bélrendszerben kezdődik). Ráadásul a banán igen praktikus, hiszen a táskádba is bedobhatod, és bármikor, bárhol elfogyaszthatod (nem kell hozzá evőeszköz, tányér, és nem fog végigcsurogni az alkarodon a leve sem).

Kivi

A kivit jellegzetes íze miatt nem mindenki kedveli, pedig remek C-vitamin, rost, kálium és magnézium forrás, így jótékonyan hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Kis karikákra vágva kiváló csemege az esti olvasáshoz, tanuláshoz, filmezéshez is.

Narancs

Igazi téli gyümölcs! Magas C-vitamin tartalma mellett kalciumban és rostban is gazdag, valamint gyulladáscsökkentő hatással bír. Ha narancsot vásárolsz, akkor érdemes egy kisebb, megbízható zöldségest keresned a szupermarketek helyett, mert az utóbbinál sajnos fennáll a veszélye, hogy ízetlen, száraz gyümölcs is a polcokra kerül, míg a zöldségesek jobban ügyelnek a valóban jó minőségű áru beszerzésére.

Grapefruit

Kesernyés íze miatt igencsak megosztó, pedig rengeteg nélkülözhetetlen vitamint tartalmaz, ráadásul bármilyen szigorú diétába beillesztheted. Magas a C-vitamin, az A-vitamin, a magnézium, valamint az antioxidáns-tartalma, így segít megerősíteni a szervezeted védekezőképességét a vírusok ellen.

Körte

Kiváló kalcium, foszfor és magnézium forrás, illetve jótékony hatással van az emésztésre is. Elmajszolhatod magában is, de ha esetleg lenne kedved összedobni egy klassz gyümölcssalátát, akkor ahhoz is kiválóan passzol!

Téli gyümölcssaláta recept

A fenti gyümölcsök mindegyikéből finom gyümölcssalátát készíthetsz. Nincs más dolgod, mint apróra vágni a gyümölcsöket, és egy kis mézzel, valamint citromlével megbolondítani. Az ízélményt ananásszal vagy almával tovább fokozhatod. A gyümölcssaláta főétkezés után is fogyasztható desszertként, de akár egy komplett étkezést is helyettesíthetsz vele. Jó étvágyat és jó egészséget kívánunk!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.