Így vásárolj online ajándékot

A járványhelyzet miatt idén egyre többen bonyolítjuk online a karácsonyi vásárlást, ezért arra gondoltunk, hogy adunk nektek néhány jó tanácsot, hogy mire érdemes odafigyelnetek, ha ti magatok is ezt választjátok.

Rendeld meg időben az ajándékot!

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor az online rendelt ajándék nem érkezik meg időben. Mégpedig, a karácsonyi időszak amúgy is nagyon telített (pláne most), ezért érdemes odafigylned rá, hogy időben leadd a rendelésedet. Ha bizonytalan vagy a szállítás idejét illetően, akkor nyugodtan hívd fel az adott webáruházat, és érdeklődj. Illetve, ha teheted, válassz olyan terméket, ami van raktáron (ezt az adatlapon tudod ellenőrizni).

Vásárolj magyar oldalról

A külföldi oldalakról rendelt termékek egyrészt sokkal több idő alatt érnek el hozzánk (ráadásul a karácsonyi időszakban ez még hosszabbra nyúlik), másrészt a szállítás díja is az egekbe szökhet, ezért minden szempontból érdemes inkább magyar webáruházból rendelned.

Online fizetés vagy utánvét?

Vannak, akik teljes bizalommal fizetnek online a megrendelés pillanatában, és olyanok is vannak, akik jobban szeretik rendezni a számlát átvételkor. Ha te magad inkább az utóbbi táborba tartozol, akkor inkább keress olyan webshopot, ahol van ilyen lehetőség is, különben csak idegeskedni fogsz, amíg várod a terméket.

Menj biztosra

Bár minden webáruháznak kutya kötelessége biztosítani a cserét, vagy a vásárlástól való elállás jogát, az ünnepek előtt, az idő rövidsége miatt célszerű inkább biztosra menned. Ha ruhaneműt rendelnél, akkor ne sajnáld az időt; mérd le a pontos méreteket és használd a mérettáblázatot.

Olvass véleményeket

A Google a barátod, és az emberek, akik véleményt írnak az általad választott termékről vagy webáruházról, szintén a barátaid! Olvasd el a visszajelzéseket, véleményeket, csekkold az értékeléseket, és ha túl sok negatívumot találsz, akkor inkább válassz másik sellert.

Ha ezekre odafigyelsz, akkor nagyobb eséllyel kerülöd el az esetleges kellemetlenségeket, és sok feszültséggel teli órától, napról kímélheted meg saját magad. Ne feledd: vásárolni csak megfontoltan és tudatosan szabad!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.