5 trükk rosszkedv ellen

Mindenkivel megesik, hogy időnként összesűrűsödnek a viharfelhők a feje felett, és kilátástalannak, megoldhatatlannak tűnik a helyzete. Ilyenkor azonban a legrosszabb taktika, ha megadjuk magunkat, és hagyjuk, hogy eluralkodjon rajtunk a rosszkedv. Vagy mégsem? Íme 5 trükk, ami segíthet kimászni a gödörből.

Engedd meg magadnak

Tele van a hócipőd; kicsi vagy, fáradt, csalódott és nyűgös? Akkor először is tudatosítsd magadban, hogy szabad ezt érezned. Szabad egy kicsit enerváltnak lenni, szabad kimerülni, szabad kicsit befordulni. Ne várd el magadtól, hogy szüntelenül jó kedved legyen, hiszen nem vagy robot. Lehet neked is egy-két rossz napod.

Ápold a lelkedet

Fogj egy jó könyvet, ami kicsit kiszakít a mindennapi körforgásból, vagy nézd meg a kedvenc filmedet (akár századszorra is). Közben csokit, popcornt, sósmogyit, jégkrémet vagy sütit enni ér (lehetőleg csak egyet ezek közül, ha nem akarod gyomorrontásra cserélni a rossz hangulatodat).

Testmozgásra fel!

A sport ugyanis serkenti a szervezetünk endorfin termelését. A legjobb választás minden bizonnyal a futás (vagy más kültéri sport), ami nem csak átmozgat és kellemesen kifáraszt, de közben jó levegőn vagy, és ér a napfény is. Ráadásul sportolás közben az embernek gyakran remek ötletei támadnak, amelyek akár az adott helyzet megoldásához is közelebb vihetnek.

Beszélgess

Ülj le valamelyik közeli családtagoddal vagy hívd fel a legjobb barátnődet, barátodat, és öntsd ki neki a szíved. Sokszor már az is elegendő, ha kibeszéled magadból a problémákat. Ne légy szemérmes, ne cenzúrázz, ne moderáld magad; csak nyersen, őszintén, ahogy jön! Egy tartalmas beszélgetés után biztosan megkönnyebbülsz majd.

Ajándékozd meg magad

Lehet a saját magadnak szánt ajándék a kedvenc gyümölcsjoghurtod vagy éppen a cipő, amit már régen kinéztél. Eljött az ideje, hogy meglepd magad valamivel!

Ha pedig a rosszkedv komolyra fordulna

 

Ha úgy érzed, hogy a rossz hangulatod elhúzódik, és nem akar elmúlni, akkor célszerű lehet egy jó szakemberrel is megosztanod a problémáidat, ő bizonyára gyorsabban átlendít majd ezen a nehéz időszakon.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.