A boldogság nyomában

Keresd a boldogságot // Találd meg a boldogságot // Így legyél boldog…. – ilyen, és ehhez hasonló szalagcímekkel van tele az online sajtó, miközben különféle kurzusok indulnak, amelyeken megismerhetjük a boldogság elérésének minden titkát. Ja, és közben nézegethetjük az ismerőseink Facebook- és Instafotóit (pláne nyáron), ahogyan a családjukkal, kedvesükkel, barátaikkal isszák a tengerparton a kókuszlevet. #BOLDOGSÁG #SZERETLEK #EGYÜTT… Eközben egyre mélyebbre süppedünk az önsajnálatba, és egyre távolabb érezzük magunkat a vágyott boldogságtól…

Nem minden arany, ami fénylik

Legkevésbé a közösségi médiában megjelenő fotók. A Facebookon és az Instán mindenki igyekszik bebizonyítani a nagyérdeműnek, hogy irigylésre méltó, gondtalan élete van, pedig nyilván ez nem igaz. Viszont az csak a kisebbik probléma, hogy egyesek tökéletes, idilli online avatár mögé bújva élnek (ezzel meggyőzve magukat saját boldogságukról).

A nagyobb baj az, hogy mások hozzájuk hasonlítják a saját életüket, és így folyvást csalódást éreznek… Tehát, ha ilyen fotókat látsz, azért mindig jusson eszedbe, hogy azt az örömteli szelfit nyilván megelőzték és követik is gyengébb pillanatok- hiszen gyengébb pillanatai mindenkinek vannak.

Mi az a boldogság?

Ismerős az a gondolat, hogy „ha kicsivel több pénzem// több szabadidőm// jobb tévém, telefonom, stb. lenne, akkor boldog lennék? Elárulok egy titkot: biztosan nem lennél. A boldogság ugyanis nem a külső körülményeken (legkevésbé anyagi, tárgyi javakon) múlik. A boldogság egy belső állapot, ami az ember lelkéből fakad. Vagy nem fakad.

Oké, de honnan fakasszak boldogságot?

Ez pont annyira bonyolult, mint amennyire egyszerűnek tűnik. Vannak céljaid, amiket szeretnél elérni? Saját célokra gondolok, nem a feléd támasztott elvárásoknak való megfelelésre. Olyan dolgokra gondolok, amelyek örömet okoznak, amiben jól érzed magad, vagy ami vágyakozással tölt el. Tegyük fel, van ilyen. Akkor nincs más dolgod, mint minden áldott nap tenni egy lépést az irányukba. Nem telhet el úgy nap, hogy ne tegyél valamit ezek megvalósításáért. Meglátod, hogy nem a csak a vágyaid beteljesülése, hanem az odavezető út is boldog és örömteli lesz!

Boldogságnapló, hálanapló

Nagyon divatos mostanában, sok ezer forintért lehet megvásárolni, és az benne a legszebb, hogy többnyire teljesen felesleges. A hálanapló egy nagyszerű vívmány, és semmi más nem kell hozzá, mint egy 60 Ft-os füzet (vagy az okostelefonod „jegyzetek” alkalmazása). Úgy kell használni, hogy odateszed az ágyad mellé (vagy az íróasztalod fiókjába), és minden nap végén végiggondolod, hogy aznap éppen miért lehetsz hálás.

Lehetnek ezek apróságok is (egy finom péksütemény, vagy ha valaki átengedett a zebrán), a lényeg, hogy ezeket jegyezd fel, és add át magad a hála érzésének. Tanuld meg értékelni a mindennapi jó dolgokat! Hamarosan meglátod majd, hogy mennyi apró szépség, jóság, kedvesség, pozitív élmény van ebben a világban- amelyek mellett eddig elsiklottál! És ha ezt a kis szeánszot rendszeresen végzed, akkor kisvártatva sokkal kiegyensúlyozottabb, mosolygósabb leszel!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.