Karácsonyfa helyett

Fontos számodra a környezetvédelem, ezért nem szeretnél idén karácsonyfát állítani? Vagy egyszerűen csak nincs kedved hazavonszolni, befaragni a talpba, majd az ünnepeket követően hetekig szedegetni a tűleveleket a szőnyegpadlóból? Persze vannak egyszerű alternatívák (mint például a műfenyő vagy a grincs fa), de akik több kreativitást szeretnének belevinni, azok az alábbi ötletek közül is válogathatnak.

Természetes gallyak

Ehhez nem kell más, pusztán néhány eltérő hosszúságú gally, fehér zsinór, egy égősor és néhány karácsonyfadísz. Helyezd egymástól azonos távolságra a gallyakat úgy, hogy legfelül legyen a legkisebb, majd ezt kövessék az egyre nagyobbak. Rögzítsd őket a fehér zsinór segítségével (a legegyszerűbb, ha rácsomózod). Ha ezzel megvagy, akkor függeszd fel a falra (egyetlen ponton elég, legfelül). Majd helyezd rá az égősort, és díszítsd néhány karácsonyfadísszel.

Égősor a falon

Szerezz be néhány öntapadós akasztót (akár a Pepcoban, akár az Ikeában fillérekért hozzá juthatsz), és rögzítsd a falra úgy, hogy egymástól azonos távolságra, egy háromszöget formázzanak. 

Ezután fűzd végig rajtuk az égősort, majd kis csipesszel helyezz el rajta néhány kedves képeslapot vagy karácsonyfadíszt. Ennek a megoldásnak különben két hátulütője van, amire nem árt odafigyelni. Az egyik, hogy ezek az öntapadós akasztók képesek nyomot hagyni a falon, tehát ezt a megoldást nem a frissen vakolt nappaliba javasoljuk. A másik, hogy nagyon pontosan kell lemérned az akasztók közötti távolságokat, hogy nehogy csálén álljon a „karácsonyfád”.

Karácsonyfa képeslapokból

Minden évben elteszed a karácsonyra kapott képeslapokat, üdvözlőkártyákat? Akkor itt az ideje, hogy előkerüljenek a fiók mélyéről, és kiemelt helyet kapjanak! Érdemes először a padlón elrendezgetnek a lapokat, kártyákat, hogy lásd előre, milyen formát adnak ki. Ekkor még tudsz változtatni az elrendezésen. Ha pedig úgy látod, hogy kész a tökéletes háromszög (azaz a karácsonyfa), akkor ragasztgasd őket egyenként a falra. Ehhez semmiképp se gyurmaragasztót használj, mert sajnos az ott hagyja a nyomát a falon.

Neked van esetleg más ötleted alternatív karácsonyfára? Oszd meg velünk kommentben!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.