Karácsonyi ajándékok saját kezűleg

A saját készítésű karácsonyi ajándékok sosem mennek ki a divatból, hiszen személyesek, kedvesek, egyediek, az elkészítésük pedig igazlán klassz ünnepi program. Ebben a bejegyzésben 4 nagyszerű, filléres DIY karácsonyi ajándékot mutatunk nektek, amihez nem kell kézügyesség, csupán néhány perc szabadidő.

Ékszertartó képkeretből

Ha szeretnéd elkészíteni, akkor szükséged lesz némi textilre (valmilyen durva szövésű anyagot válassz), egy régi képkeretre (lehet akár új is, szinte bárhol kapsz párszáz forintért, attól függően, hogy milyen méretűt szeretnél) és ragasztóra (javasoljuk a ragasztópisztoly használatát; nem folyik, és tűpontosan lehet célozni vele).

Mérd meg pontosan a képkeretet, majd vágd méretre az anyagot, és ragaszd a hátuljára. Várd meg, míg megköt a ragasztó, és már kész is a szuper, saját készítésű, fali ékszertartó.

Forró csoki dunsztos üvegben

Keress a kamrában egy üres dunsztosüveget, most el alaposan, majd töltsd meg saját készítésű forró csokival, és szórj bele mályvacukrot. Zárd le az üveget, végezetül pedig díszítsd karácsonyi szalaggal.

Farönk-tálca

Tény, hogy farönköt egyetlen benzinkúton vagy teszkóban sem fogsz kapni, azért nem lehetetlen küldetés a beszerzése. Válassz körülbelül 1,5-2 cm vastag darabot, majd fesd ki. Festhetsz rá geometriai mintákat, színes ábrákat, bármit, ami eszedbe jut. Akár ceruzával előre fel is rajzolhatod a fára. Végül lakkozd le, és kész is van a saját készítésű, természetes, környezetbarát tálca.

Kis kert pozsgás növényekből

Nagyon klassz ajándék bárkinek, aki kedveli a növényeket, ráadásul a pozsgások nem is igényelnek különös gondoskodást. Térj be egy kertészetbe, és válassz egy szép edényt, ládát, amit beültethetsz. Vásárolj hozzá megfelelő mennyiségű virágföldet, és több féle apró pozsgás növényt. Ha szeretnéd, a ládára akár valami személyes üzenetet, köszöntést vagy szép idézetet is írhatsz (ezt célszerű még azelőtt megtenned, hogy beleültetnéd a növényeket). A pozsgás minikert remek ajándék azok számára is, akiknek nincs kertje, de persze ha szeretnéd más növényekkel (esetleg zöld szobanövényekkel) is helyettesítheted őket.

Kellemes kertészkedést, barkácsolást, ajándékkészítést, és nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánunk!

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.