Az áfonyás puncshoz piros szőlőlé helyett használj fehér szőlőlevet, áfonyalevet és áfonyát. Pikánsabb, kicsit fanyarabb, izgalmasabb lesz az íze, mint a hagyományos puncsnak. Ha esetleg vendégeket vársz, akkor célszerű mindhárom változatot elkészítened, hogy mindenki kedvére választhasson, vagy akár mindhármat megkóstolhassa. Ügyelj rá, hogy az italokat jó minőségű gyümölcsléből készítsd.
A puncshoz nagyon jól illik valamilyen ünnepi sütemény, például a mézeskalács, ami szintén nem túl bonyolult. Ráadásul, a mézeskalács elég hosszú ideig, akár hónapokig is fogyasztható (persze, csak ha nem tojással díszíted). Bátran használj hozzá csillagánizst, gyömbért (friss gyömbért, ne szárítottat), szegfűszeget, fahéjat, ezek intenzív illata ugyanis az egész helyiséget betölti majd. A mézeskalácsból akár bájos kis házikót is készíthetsz, ezzel hamisítatlan ünnepi hangulatot teremtve a lakásban!