3 tipp fejfájás ellen

A fejfájás sajnos népbetegség, egyre több ember életét keseríti meg nap mint nap. Hosszútávon pedig a lehető legrosszabb döntés fájdalomcsillapítóktól várni az enyhülést, hiszen amellett, hogy hozzászoktathatjuk a szervezetünket a gyógyszerekhez – ezek nem a kiváltó okokat kezelik, pusztán tüneti megoldást nyújtanak.

A fejfájás hátterében általában olyan okok állnak, mint az alváshiány vagy a rossz alvásminőség, a dehidratáltság (folyadékhiány), a mozgásszegény életmód, a stressz, frontérzékenység vagy a helytelen és rendszertelen táplálkozás. Tehát mindenekelőtt vedd számba, hogy a fentiek közül hajlamos vagy-e valamelyikre.

3 tipp a fejfájás elkerüléséhez, kezeléséhez

Az alábbiakban 3 remek természetes megoldást gyűjtöttünk össze, amivel hatékonyan elmulaszthatod a kínzó fejfájást, azonban ha gyakran előfordul, akkor célszerű mindenképp orvoshoz fordulnod.

Igyál sok vizet!

Nem szénsavas üdítőket, nem cukros gyümölcsleveket, hanem tiszta vizet. Az European Journal Neurology című folyóiat egyik cikke szerint a megfelelő folyadékbevitel nem csupán a megelőzésben, hanem a fejfájás kezelésében is segít, vagyis akár fél órán belül is enyhíteni képes a kínzó fájdalmat. Persze, a legjobb, ha hosszú távon sikerül magad rászoktatni a rendszeres ivásra.

Aludj jól, aludj eleget!

Persze, könnyű azt mondani, amikor az embernek annyi dolga van, igaz? Az alvásod minőségén azonban nagyon egyszerű praktikákkal is sokat javíthatsz. Például, ha lefekvés előtt nem fogyasztasz bőséges vacsorát, ha megfelelően hűvösre állítod a hálószoba hőmérsékletét, illetve, ha elalvás előtt az ágyban már a telefonod nyomkodása helyett inkább könyvet olvasol.

Ügyelj a helyes étkezésre!

A fejfájás oka akár magnéziumhiányból is fakadhat, azonban mielőtt magnéziumkúrára fognád magad, inkább próbálj egészségesebben táplálkozni, és több magnéziumban gazdag ételt fogyasztani. Ilyen például a csirkemell, a mandula, a tojás, a lazac vagy a spenót. Ha pedig mégis a „művi” magnézium-bevitel mellett döntenél, akkor előtte mindenképpen konzultálj egy orvossal!

A fejfájás (akárcsak a többi fájdalom) jelzés értékű; arra szolgál, hogy felhívja rá a figyelmünket, hogy a szervezet kibillent az egyensúlyból. Így, ha csupán fájdalomcsillapító gyógyszerekkel próbáljuk elmulasztani, azzal csak a „vészharangot” némítjuk el; a probléma forrását nem szüntetjük meg.

Érdekel a vendéglátás?

Tekintsd meg képzéseinket, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy ide kattintva add le a jelentkezésed akár most!

Telefon: +36-1-4035504, +36-1-4033585, +36-1-3185064

E-mail: info@gourmand-iskola.hu

Cím: 1165 Budapest, Veres Péter út 102.